Noua tulpina COVID-19, descoperita in Ungaria

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 15:11
3809 citiri
Noua tulpina COVID-19, descoperita in Ungaria
FOTO Pixabay

Ungaria a detectat o noua varianta, mai usor transmisibila de coronavirus, identificata pentru prima data in Marea Britanie, a declarat sefa Directiei de Sanatate Publica, miercuri, la o saptamana dupa ce statul a ridicat interdictia asupra zborurilor de pasageri din Regatul Unit, relateaza Reuters.

Guvernul premierului Viktor Orban a extins saptamana trecuta carantina partiala, in vigoare de la inceputul lunii noiembrie pana la inceputul lunii viitoare, pentru a ajuta la reducerea raspandirii virusului in Ungaria, in timp ce campania de vaccinare a avut un start lent.

Incepand de la 11 noiembrie, dupa ce tara a fost lovita de un al doilea val al pandemiei, toate scolile secundare au fost inchise, la fel si hotelurile si restaurantele - cu exceptia meselor luate la pachet. Totodata, a fost restrictionata circulatia dupa ora 19:00 si toate adunarile au fost interzise.

"Colegii mei au identificat varianta virusului din Marea Britanie, gasita deja in tarile vecine, in probele prelevate de la trei pacienti", a declarat sefa DSP Cecilia Muller. "Era evident ca nici Ungaria nu va reusi sa evite aceasta varianta", a adaugat ea.

In pofida unui declin recent al numarului de cazuri active si spitalizari, Muller a precizat ca nu se poate recomanda relaxarea restrictiilor existente.

Pana miercuri, Ungaria, cu o populatie totala de aproximativ 10 milioane, a raportat 345.710 cazuri de coronavirus de la inceputul pandemiei, cu 10.948 de decese.

Aproape 5.000 de persoane sunt in prezent spitalizate, ceea ce pune presiune pe sistemul sanitar national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai valoroasă sportivă a României, înainte de provocarea din Ungaria: ”Eu voi fi iarăși în două curse”
Cea mai valoroasă sportivă a României, înainte de provocarea din Ungaria: ”Eu voi fi iarăși în două curse”
Canotoarea Simona Radiş, considerată cea mai valoroasă sportivă a României în 2023, a declarat, luni, la Complexul Sportiv Naţional ''Elisabeta Lipă'' de la Snagov, că de abia aşteaptă...
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
#Covid 19, #tulpina noua, #Ungaria , #coronavirus