Noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie, prezenta in Germania inca din noiembrie

Marti, 29 Decembrie 2020, ora 12:23
2229 citiri
Noua tulpina COVID-19, din Marea Britanie, prezenta in Germania inca din noiembrie
FOTO Pixabay

Noua tulpina de coronavirus, detectata in Marea Britanie, era prezenta inca din luna noiembrie in nordul Germaniei, unde a fost identificata la un pacient, au indicat marti autoritatile sanitare germane, potrivit AFP.

Oamenii de stiinta au reusit "secventierea variantei virusului B1.1.7 la o persoana infectata in noiembrie anul acesta", a afirmat Ministerul Sanatatii din Saxonia Inferioara (nord) intr-un comunicat transmis AFP.

Aceasta varianta este "responsabila de o mare parte din infectarile detectate in sudul Angliei", se mai precizeaza in comunicat.

Pacientul contaminat la sfarsitul lui noiembrie "foarte varstnic" si suferind de patologii preexistente a "decedat intre timp", se mai spune in comunicatul care nu precizeaza cauza decesului. Sotia barbatului, care a contractat aceeasi tulpina a coronavirusului, s-a vindecat.

Fiica acestora calatorise in Marea Britanie la "mijlocul lunii noiembrie" si, "dupa toate probabilitatile" s-ar fi infectat la fata locului, afirma autoritatile.

Echipe de cercetatori din cadrul Facultatii de Medicina din Hanovra (nord) au reusit sa identifice tulpina dupa "secventierea" genomului. Rezultatele au fost confirmate de echipa din Berlin a virusologului Christian Drosten, din cadrul Spitalului Charite, unitate medicala de referinta in Germania pentru cazurile de COVID-19.

Pana in prezent, Germania a raportat un singur caz al acestei noi mutatii a virusului, detectat la o femeie sosita cu avionul de la Londra joia trecuta.

Autoritatile britanice au avertizat saptamana trecuta ca aceasta mutatie este mai contagioasa.

Ca urmare a aparitiei acestei noi tulpini in Marea Britanie, cea mai mare parte dintre statele europene si-au inchis frontierele cu aceasta tara saptamana trecuta.

Mutatia a fost de atunci detectata in mai multe tari, precum Portugalia, Franta, Iordania si Coreea de Sud.

Germania a prelungit pana pe 6 ianuarie suspendarea legaturilor terestre, maritime si aeriene cu Marea Britanie.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#tulpina noua, #Covid 19, #Marea Britanie, #Germania , #coronavirus