Numarul centrelor de vaccinare, actualizat in functie de nevoile identificate. Autoritatile precizeaza cate centre vor fi pentru medici si restul populatiei

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 22:31
2127 citiri
Numarul centrelor de vaccinare, actualizat in functie de nevoile identificate. Autoritatile precizeaza cate centre vor fi pentru medici si restul populatiei

Un numar de 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical si a celui medico-social, 663 de centre fixe si 78 de centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii ale populatiei au fost identificate pana in prezent, informeaza un comunicat de presa al Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.

"Pana in momentul de fata, au fost identificate 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical si a celui medico-social, 663 de centre fixe si 78 centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii populationale, conform Strategiei de vaccinare. Mentionam ca numarul centrelor de vaccinare va fi actualizat in functie de nevoile identificate in fiecare etapa a campaniei de vaccinare, pentru a facilita accesul echitabil al tuturor persoanelor care doresc sa se vaccineze", informeaza sursa citata.

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita, si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu au participat miercuri la o sedinta de lucru cu Directiile de Sanatate Publica din tara care a avut ca tema pregatirea centrelor de vaccinare anti-COVID, in timpul intalnirii fiind discutat stadiul pregatirilor privind campania de vaccinare, defalcat pe toate cele trei componente: comunicare publica, logistica, medical.

"In ceea ce priveste comunicarea publica, s-a precizat ca obiectivele de etapa sunt cresterea nivelului de informare si de incredere cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19, pe baza oferirii de informatii corecte, robuste stiintific, simultan accesibile publicului larg. Au fost discutate aspecte legate de actualizarea permanenta a platformei nationale de informare www.vaccinare-covid.gov.ro cu informatii relevante atat pentru publicul specializat, cat si pentru publicul larg", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, echipa care coordoneaza componenta logistica a facut precizari privind managementul stocurilor, amenajarea centrelor de vaccinare, in special a celor din afara spitalelor (camine culturale, sali de sport), inclusiv aspecte legate de chirii, crearea circuitelor, asigurarea serviciilor de dezinfectare si de curatenie, managementul deseurilor.

"Pe componenta medicala, discutiile s-au axat pe trainingul personalului vaccinator (proceduri de urmat, pregatirea si utilizarea vaccinului, programul de lucru)", se mentioneaza in comunicat.

Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului.

Citeste si:
Decimată de Covid, FCSB a demolat-o pe Mioveni în Liga 1
Decimată de Covid, FCSB a demolat-o pe Mioveni în Liga 1
Formaţia FCSB a învins, sâmbătă seară, la Buzău, cu scorul de 3-0, echipa CS Mioveni, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii 1. Au marcat Tănase ’56 (penalti), Dumiter ’65 şi...
Dezastru la FCSB din cauza Covid! Alți doi jucători testați pozitiv. Cum arată echipa pentru meciul cu Mioveni
Dezastru la FCSB din cauza Covid! Alți doi jucători testați pozitiv. Cum arată echipa pentru meciul cu Mioveni
Situația devine critică la FCSB din cauza coronavirusului. Alți doi fotbaliști au fost testați pozitiv, astfel că echipa lui Becali se va prezenta la meciul cu Mioveni fără mulți...
Sursa: AGERPRES