Numarul centrelor de vaccinare, actualizat in functie de nevoile identificate. Autoritatile precizeaza cate centre vor fi pentru medici si restul populatiei

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 22:31
2269 citiri
Numarul centrelor de vaccinare, actualizat in functie de nevoile identificate. Autoritatile precizeaza cate centre vor fi pentru medici si restul populatiei
Vaccin Covid-19 (Imagine generica) FOTO Unsplash

Un numar de 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical si a celui medico-social, 663 de centre fixe si 78 de centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii ale populatiei au fost identificate pana in prezent, informeaza un comunicat de presa al Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.

"Pana in momentul de fata, au fost identificate 352 de centre fixe pentru vaccinarea personalului medical si a celui medico-social, 663 de centre fixe si 78 centre mobile pentru vaccinarea celorlalte categorii populationale, conform Strategiei de vaccinare. Mentionam ca numarul centrelor de vaccinare va fi actualizat in functie de nevoile identificate in fiecare etapa a campaniei de vaccinare, pentru a facilita accesul echitabil al tuturor persoanelor care doresc sa se vaccineze", informeaza sursa citata.

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita, si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu au participat miercuri la o sedinta de lucru cu Directiile de Sanatate Publica din tara care a avut ca tema pregatirea centrelor de vaccinare anti-COVID, in timpul intalnirii fiind discutat stadiul pregatirilor privind campania de vaccinare, defalcat pe toate cele trei componente: comunicare publica, logistica, medical.

"In ceea ce priveste comunicarea publica, s-a precizat ca obiectivele de etapa sunt cresterea nivelului de informare si de incredere cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19, pe baza oferirii de informatii corecte, robuste stiintific, simultan accesibile publicului larg. Au fost discutate aspecte legate de actualizarea permanenta a platformei nationale de informare www.vaccinare-covid.gov.ro cu informatii relevante atat pentru publicul specializat, cat si pentru publicul larg", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, echipa care coordoneaza componenta logistica a facut precizari privind managementul stocurilor, amenajarea centrelor de vaccinare, in special a celor din afara spitalelor (camine culturale, sali de sport), inclusiv aspecte legate de chirii, crearea circuitelor, asigurarea serviciilor de dezinfectare si de curatenie, managementul deseurilor.

"Pe componenta medicala, discutiile s-au axat pe trainingul personalului vaccinator (proceduri de urmat, pregatirea si utilizarea vaccinului, programul de lucru)", se mentioneaza in comunicat.

Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului.

Saptamana viitoare se va aviza infiintarea centrelor de vaccinare. Numarul centrelor a fost crescut

La cat timp dupa vaccinul anti-COVID poate fi administrat serul antigripal. "Avem niste principii vizavi de modul de asociere"

Citește și:
Brazilianul Ronaldo a fost testat pozitiv cu coronavirus în Qatar
Brazilianul Ronaldo a fost testat pozitiv cu coronavirus în Qatar
Fostul internaţional brazilian Ronaldo a anunţat, joi, că a fost testat pozitiv cu coronavirus în Qatar, astfel că nu poate asista la meciul brazilienilor cu Serbia, de la Cupa Mondială....
Expertul american Anthony Fauci lansează un nou apel pentru vaccinarea anti-Covid: „Ca medic, mă doare”
Expertul american Anthony Fauci lansează un nou apel pentru vaccinarea anti-Covid: „Ca medic, mă doare”
Cel mai important expert în boli infecţioase al Statelor Unite, dr. Anthony Fauci, a îndemnat, marţi, populaţia să se vaccineze împotriva subvariantelor Covid 19, în timpul a ceea ce ar...