O a treia persoana infectata cu coronavirus a murit in Italia. UE anunta ca nu sunt motive de panica

Duminica, 23 Februarie 2020, ora 20:55
6873 citiri
O a treia persoana infectata cu coronavirus a murit in Italia. UE anunta ca nu sunt motive de panica
Foto: captura video

Inca o persoana infectata cu coronavirus a murit in Italia, acesta fiind al treilea deces inregistrat la italieni, a anuntat un reprezentant al autoritatilor locale, potrivit Reuters.

Giulio Gallera, oficial din Lombardia, a precizat ca este vorba de o femeie in varsta din orasul Crema, care suferea si de cancer.

Coronavirusul inchide Italia: Magazine goale, strazi pustii, dar patrulate de carabinieri. Romania anunta masuri, dar le si aplica? (Foto&Video)

UE nu vede motive de panica

Uniunea Europeana nu vede "niciun motiv de panica" pentru epidemia de coronavirus din Italia, a declarat duminica, la Riad, comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, relateaza Reuters.

"Uniunea Europeana are incredere deplina in autoritatile italiene si in deciziile pe care le iau", le-a spus Paolo Gentiloni jurnalistilor, dupa o reuniune a G20 la nivel de ministri de finante din Arabia Saudita.

"Impartasim preocuparea pentru o posibila contaminare, dar exista niciun motiv de panica", a spus el.

In Italia au fost confirmate 132 de cazuri de infectari cu noul coronavirus, a anuntat duminica, intr-un nou bilant, seful Protectiei Civile, Angelo Borrelli.

Potrivit bilantului prezentat de Borrelli, cazurile sunt in numar de 89 in Lombardia (in regiunea Milano), 25 in Veneto (in zona Venetia), 9 in Emilia-Romagna (in jurul Bologna), 6 in Piemont (Torino), la care se adauga 3 in regiunea Roma (Lazio), care sunt infectii contractate in afara Italiei.

Borrelli a subliniat ca, pentru moment, "structurile sanitare nu au reusit sa identifice pacientul zero", cel care a declansat epidemia in Italia.

Prin urmare, "este dificil de prevazut amploarea contagiunii (epidemiei)", a precizat acesta, adaugand ca "singura masura valabila care poate fi adoptata este inchiderea teritoriilor" afectate.

Guvernul italian a plasat in carantina sambata seara doua zone din Lombardia (in jurul orasului Codogno) si Venetia, precum si o localitate din apropiere de Padova pentru a incerca sa tina sub control aceasta epidemie de Covid-19, fara precedent in Europa.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#italia cazuri coronavirus , #coronavirus
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Până una-alta, nu mor decât cei care mai au și alte probleme de sănă