Virusologi germani investigheaza o posibila noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2

Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 16:06
2731 citiri
Virusologi germani investigheaza o posibila noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2
Expertii fac cercetari FOTO Pixabay (generica)

Virusologi germani investigheaza o posibila noua varianta a coronavirusului SARS-CoV-2, detectata la o clinica din localitatea bavareza Garmisch-Partenkirchen, potrivit televiziunii publice ARD, citata luni de agentia EFE.

Printre pacientii si personalul medical din aceasta clinica au fost confirmate 73 de cazuri de COVID-19, iar in trei dintre acestea pare sa fie vorba despre o varianta a acestui coronavirus necunoscuta pana in prezent, dar inca nu s-a determinat daca ea implica un risc sporit.

In Germania s-a inregistrat in ultimele zile o scadere a numarului cazurilor de COVID-19, 7.141 de noi cazuri si 214 decese in ultimele 24 de ore, dar guvernul si autoritatile sanitare avertizeaza asupra unei posibile intensificari a raspandirii variantelor de coronavirus detectate in Marea Britanie si Africa de Sud.

Controlul raspandirii noilor variante este esential, intrucat aceste mutatii par sa fie mai infectioase, a declarat luni ministrul german al sanatatii, Jens Spahn. "Se pare ca ele nu sporesc gravitatea bolii. Dar infecteaza mult mai multe persoane. Aceasta inseamna mai multe spitalizari si o mai mare ocupare la ATI", a explicat el.

Cancelarul Angela Merkel si premierii landurilor germane se vor reuni marti pentru a analiza evolutia pandemiei si restrictiile antiepidemice, care, potrivit ministrului de finante Olaf Scholz, ar putea fi prelungite pana la jumatatea lunii februarie.

Conform restrictiilor in vigoare, reuniunile private sunt limitate pentru fiecare spatiu locativ la o singura persoana din afara acestuia; sunt inchise institutiile de invatamant (cu unele exceptii) magazinele neesentiale, restaurantele si sunt suspendate activitatile culturale si recreative. In zonele unde in ultimele sapte zile au fost confirmate 200 de cazuri la 100.000 de locuitori deplasarea localnicilor este limitata la o raza de 15 kilometri de domiciliul lor.

34,1 milioane de persoane vulnerabile din Germania vor primi vouchere pentru achizitionarea de masti FFP2

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#coronavirus, #noiua tulpina, #Germania , #coronavirus