Studiu: Majoritatea persoanelor au anticorpi si la sase luni dupa infectarea cu noul coronavirus

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 01:00
4247 citiri
Studiu: Majoritatea persoanelor au anticorpi si la sase luni dupa infectarea cu noul coronavirus
Oameni pe strazile din India FOTO Unsplash

Un studiu finlandez publicat vineri, 18 decembrie, sugereaza ca marea majoritate a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 au anticorpi in organism chiar si la sase luni dupa infectare, nivelul in anticorpi fiind cu atat mai ridicat cu cat forma bolii COVID-19 este mai grava, relateaza agentia EFE.

Cercetarea, elaborata de Institutul national de sanatate si asistenta sociala din Finlanda (National Institute for Health and Welfare - THL), a investigat 867 de adulti testati pozitiv pentru COVID-19 in primavara si releva ca 792 dintre ei (91,3%) inca aveau anticorpi neutralizanti in sange la cel putin sase luni dupa infectare.

Potrivit institutului finlandez, rezultatele acestui studiu concorda cu alte investigatii recente in urma carora s-au descoperit de asemenea anticorpi neutralizanti la persoanele infectate, desi cantitatea totala de anticorpi s-a diminuat treptat in lunile ulterioare infectarii.

Cu toate ca inca nu se stie cu certitudine, expertii cred ca anticorpii neutralizanti sunt cei care dau imunitate impotriva COVID-19, dar deocamdata nu este clar ce cantitate a acestora este necesara pentru a evita o noua infectare si nici cat timp dureaza aceasta protectie. Durata protectiei nu este cunoscuta nici in cazul noilor vaccinuri mRNA, cum sunt cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech si Moderna.

Conform concluziilor preliminare ale studiului institutului finlandez prezentate in octombrie, aproape toate persoanele investigate aveau anticorpi impotriva COVID-19 la patru luni dupa infectare.

Deosebirile intre vaccinurile dezvoltate de Pfizer si de Moderna: eficacitate, conservare la rece si varsta populatiei care va fi vaccinata

Valeriu Gheorghita: 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge in Romania pana in februarie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#studiu, #coronavirus, #infectare, #Anticorpi , #coronavirus