OMS analizeaza informatiile despre pacientii care s-au imbolnavit din nou de Covid-19, dupa ce se vindecasera

Sambata, 11 Aprilie 2020, ora 14:31
5463 citiri
OMS analizeaza informatiile despre pacientii care s-au imbolnavit din nou de Covid-19, dupa ce se vindecasera
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat sambata ca analizeaza informatiile referitoare la unii pacienti care au avut COVID-19 si care au fost testati pozitiv din nou, dupa ce alte teste facute in timp ce asteptau sa fie externati au iesit negative, informeaza Reuters.

Oficialitati sud-coreene au raportat vineri ca 91 de pacienti despre care se credea ca s-au vindecat de noul coronavirus au fost testati din nou pozitiv. Jeong Eun-kyeong, director la Centrul coreean de Control si Preventie a Bolilor, a declarat intr-un briefing de presa ca cel mai probabil virusul "s-a reactivat" si nu se pune problema ca pacientii sa se fi reinfectat.

"Suntem la curent cu aceste informatii referitoare la persoane care au fost testate negativ la COVID-19 folosind testarea de tip PCR, iar apoi dupa cateva zile au fost testati pozitiv din nou. Tinem strans legatura cu expertii nostri clinici si depunem eforturi sa obtinem mai multe informatii despre aceste cazuri particulare. Este important sa ne asiguram ca, atunci cand sunt recoltate probe pentru testarea pacientilor suspecti, procedurile sunt respectate asa cum trebuie", a raspuns OMS, cu sediul la Geneva, intr-un scurt comunicat, la solicitarea Reuters.

Potrivit liniilor directoare ale OMS privind managementul clinic, un pacient poate fi externat din spital dupa doua rezultate consecutive negative la un pacient sanatos clinic facute la cel putin 24 de ore distanta unul fata de celalalt, a adaugat OMS.

Pe baza studiilor actuale, exista o perioada de circa doua saptamani intre instalarea simptomelor si recuperarea clinica a pacientilor cu o forma moderata de COVID-19, a mai mentionat OMS.

"Suntem constienti de faptul ca unii pacienti sunt testati pozitiv cu PCR dupa ce sunt declarati vindecati din punct de vedere clinic, dar avem nevoie de recoltarea sistematica de probe de la pacienti vindecati pentru a intelege mai bine in cat timp scapa de virusul activ", a adaugat agentia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#coronavirus pacienti vindecati reinfectati , #coronavirus