Orban anunta noi masuri pentru combaterea pandemiei si sprijinirea firmelor afectate

Duminica, 15 Martie 2020, ora 19:01
5682 citiri
Orban anunta noi masuri pentru combaterea pandemiei si sprijinirea firmelor afectate
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a declarat ca Executivul este pregatit sa adopte masuri pentru sustinerea companiilor afetate de pandemie, nominalizand domenii precum transporturile, cele de marfa, restaurante.

"Am constituit un grup de lucru care sa analizeze impactul economic si sa pregateasca masuri care sa sustina toate domeniile economice. Este clar ca in transporturi, rutier, de marfa, in domeniul ospitalitatii - cafenele, restaurante, ca si in alte domenii, impactul este foarte mare si Guvenrul este pregatit, printr-o consultare ampla cu patronate si indicate, sa adopte masuri rapide pentru companiile din domeniile afectate si a angajatilor care risca sa aiba de suferit", a declarat Ludovic Orban.

O alta masura care ar putea fi aplicata este limitarea preturilor unor produse, pentru a evita specuala. Premierul a oferit exemplele mastilor, manusilor, biocidelor, dezinfectantilor si altor echipamente de protectie sanitare.

Pe langa procedurile de achizitie rapida a celor necesare, premierul a vorbit si despre intarirea Directiilor de Sanatate Publica, a Ministerului Internelor, a capacitatii spitalelor de a furniza servicii de sanatate.

20 de aparate de testare pentru coronavirus

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca vor fi achizitionate, in zilele urmatoare, aparate de testare a COVID-19. Este vorba despre un numar de 20 de aparate, la care se adauga si 1.000 de kituri pentru fiecare.

"Va exista o forma finala a decretului care va cuprinde masurile care se iau. Eu am prezentat cateva masuri, cum sunt cele din domeniul economic, de sustinere a angajatilor de la aceste companii. (...) Obiectivul nostru este de crestere a capacitatii de diagnosticare, pentru asta e nevoie de cresterea numarului de aparate pe care se realizeaza aceste teste si a numarului de persoane care au competenta sa faca aceste analize", a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat ca vor fi folosite si cateva aparate, din cele 23 pe care le are ANSVSA.

Cat priveste achizitia de noi aparate, aceasta va fi facuta saptamana viitoare, fiind vorba despre 20 de aparate si 1.000 de kituri pentru analize pentru fiecare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Orban masuri coronavirus, #masuri guvern pandemie , #coronavirus