Ziare.com

Ordonanta Militara: Mall-urile se inchid in 24 de ore, la fel si cabinetele stomatologice

Sambata, 21 Martie 2020, ora 22:11

   

Ordonanta Militara: Mall-urile se inchid in 24 de ore, la fel si cabinetele stomatologice
Activitatea cabinetelor stomatologice si a mall-urilor este suspendata temporar, potrivit prevederilor ordonantei militare prezentate sambata seara de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, si secretarii de stat Raed Arafat si Bogdan Despescu.

Masurile se aplica incepand cu data de 22 martie 2020, ora 22:00.

In cazul cabinetelor de medicina dentara, prin exceptie, sunt permise interventiile stomatologice de urgenta, potrivit actului citat.

"Se suspenda temporar activitatile de comercializare cu amanuntul, a produselor si serviciilor, in centrele comerciale in care-si desfasoara activitatea mai multi operatori economici, cu exceptia vanzarii produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie", este prevederea care se aplica in cazul mall-urilor.

Dupa cum se vede, fac exceptie vanzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie.

Prin centru comercial se intelege "structura de vanzare cu suprafata medie sau mare in care se desfasoara activitati de comercializare cu amanuntul de produse, servicii de piata si de alimentatie publica, ce utilizeaza o infrastructura comuna si utilitati adecvate", astfel cum este reglementat inanexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cele doua prevederi sunt stabilite la punctele 1 si 2 ale Ordonantei Militare.

Potrivit actului normativ, nerespectarea masurilor de prima urgenta prevazute la art. 1 - 7 atrage raspunderea disciplinara, civila, contraventionala sau penala, in conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanta de urgenta nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.

Iata ce contine Ordonanta Militara si ce declaratii au facut oficialii - Vela anunta noi masuri: Putem iesi doar in apropierea casei si in grupuri de cel mult 3, cu cateva exceptii
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu ezitati sa inchideti si TOATE cazinourile.

Pentru totdeauna.....

 

Mall-urile ca mall-urile, dar ce faceti cu pacanelele?

.

 

Cum, nu le-auzi in cap?

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor