Zeci de ieseni declarati vindecati de COVID-19 au ajuns la spital cu stari de delir, insomnii si atacuri de panica

Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 17:06
10017 citiri
Zeci de ieseni declarati vindecati de COVID-19 au ajuns la spital cu stari de delir, insomnii si atacuri de panica
Coronavirusul lasa sechele FOTO Pixabay (generica)

Noul coronavirus lasa sechele majore asupra pacientilor. Zeci de ieseni declarati vindecati de COVID-19 au ajuns la spital cu stari de delir, insomnii si atacuri de panica.

Mai mult decat atat, pentru ca nu-si puteau controla starile, au inceput sa fie agresivi si cu cadrele medicale, scrie BZI.ro.

O echipa de medici si psihologi i-au introdus pe acesti pacienti intr-un program de reabilitare psihica si pulmonara. Multi dintre bolnavii care au revenit la spital cu sechele ale infectiei cu coronavirus sunt tineri, fara alte comorbiditati.

"Majoritatea pacientilor vindecati de COVID-19 prezinta o stare de fatigabilitate foarte ridicata, chiar daca ei au fost asimptomatici sau au suferit o forma usoara a infectiei cu coronavirus.

Unii prezinta stare de oboseala chiar si la vorbire. De aceea, consultatiile ambulatorii pulmonare post-COVID-19 trebuie sa se faca cat mai timpuriu si constau in evaluarea simptomelor ca tuse, disfagie, depresie si anxietate, performanta exercitiului fizic, dar si functia pulmonara. In echipa avem si psihoterapeut, si asta pentru ca majoritatea pacientilor prezinta anxietate si depresie, unii dintre ei prezentand chiar si stare de delir, furie, teama, insomnii, atacuri de panica sau sentimentul de abandon din timpul izolarii in faza acuta. Intreaga echipa reactioneaza pe aceasta componenta, dar mai ales psihologii", spun reprezentantii Clinicii de Recuperare Medicala Respiratorie de la Spitalul de Recuperare din Iasi.

Pacientii care raman cu sechele sunt monitorizati de catre medici o data la 3 luni

Prin programul de reabilitare pulmonara prin care trece pacientul, medicii urmaresc reducerea simptomelor cu care acestia au ramas in urma infectarii cu COVID-19. Totodata, la finalizarea programului, majoritatea pacientilor au dat semne de imbunatatire a starii de sanatate.

Un medic roman din Franta a fost decorat de presedintele Emmanuel Macron pentru lupta impotriva noului coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#coronavirus, #sechele, #pacienti vindecati , #coronavirus