Ziare.com

Papa Francisc, singur la slujba din ajun de Paste: Nu cedati in fata fricii! Fiti mesageri ai vietii in acest timp al mortii

de Gabriel Kolbay
Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 07:51

   

Papa Francisc, singur la slujba din ajun de Paste: Nu cedati in fata fricii! Fiti mesageri ai vietii in acest timp al mortii
In timp ce a oficiat, pentru prima oara, slujba din ajun de Paste cu doar cativa credinciosi prezenti, Papa Francisc i-a indemnat pe oamenii din intreaga lume sa nu cedeze in fata fricii si sa fie mesageri ai sperantei in perioada pandemiei cauzate de noul coronavirus.

La aceasta slujba din ajului Sfintelor Pasti iau parte, de regula, peste 10.000 de oameni.

In noaptea de sambata spre duminica, in acest an, au luat parte la serviciul religios abia cateva zeci de persoane, dintre care cele mai multe din randul clerului. Pana si corul a participat in formula restransa, potrivit Reuters.

In cuvantul sau de invatatura, Papa a comparat momentul in care femeile, mergand sa unga trupul lui Hristos cu mirodenii, au gasit mormantul gol.

"Atunci, ca si acum, se traia cu frica zilei de maine si a tot ce trebuia reconstruit. O amintire dureroasa, o speranta curmata. Pentru acele femei atunci, a fost ora cea mai intunecata. Asa cum e si pentru noi, acum.

Dar nu cedati in fata fricii! Acesta e un mesajul sperantei si ne este adresat noua, astazi. Acestea sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repeta noua, astazi", a spus Papa.Sfantul Parinte i-a mai indemnat pe crestini sa fie "mesageri ai vietii in acest timp al mortii".

"Sa amutim strigatele mortii! Sa nu mai fie razboaie! Putem opri productia si comertul de arme, deoarece de paine avem nevoie, nu de arme (...)

Sa lasam avortul si uciderea de vieti nevinovate sa se termine. Fie ca inimile celor care au suficient sa fie deschise pentru a umple mainile goale ale celor care nu au strictul necesar", a mai spus Papa.

Duminica, pe 12 aprilie, dupa slujba, Papa va rosti binecuvantarea si mesajul "Urbi et Orbi" (catre oras si catre lume).

In loc de 100.000 de oameni, mai putin de 20 vor asculta cuvantul Papei direct din Piata Sfantul Petru.

Citeste cele mai noi informatii din tara si din lume despre evolutia pandemiei de coronavirus

G.K.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4651 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred...

...intr-unul Dumnezeu, Tatăl atotținătorul, făcătorul cerului și al pămantului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și-ntr-unul Domn, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, unul născut, Care din Tatăl S-a născut, mai nainte de toți vecii, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, Cel de-o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care, pentru noi oamenii și pentru-a noastră mantuire, S-a coborat din ceruri și S-a intrupat de la Spiritul Sfant și din Maria Fecioară și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi in zilele lui Ponțiu Pilat, a pătimit și S-a ingropat.
Și-a-nviat a treia zi, după Scripturi.
Și S-a-nălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarăși va să vină cu mărire să judece viii și morții; a Căruia Impărăție nu va avea sfarșit.
Și intru Spiritul Sfant, Domnul de viață Făcătorul, Care de la Tatăl și de la Fiul purcede, Cela ce-mpreună cu Tatăl și cu Fiul este inchinat și mărit, Care a grăit prin proroci.
Intr-una, sfantă, catolică și apostolică Biserică.
Mărturisesc un botez intru iertarea păcatelor.
Aștept invierea morților
Și viața veacului ce va să fie. Amin.

 

Joyeuses Paques pentru crestinii catolici si protestanti.

Rusalii (Florii) insorite crestinilor ortodocsi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor