Paracetamolul, tot mai rar in farmacii, pentru ca oamenii isi fac rezerve. In alte tari a fost rationalizat

Marti, 31 Martie 2020, ora 18:47
5456 citiri
Paracetamolul, tot mai rar in farmacii, pentru ca oamenii isi fac rezerve. In alte tari a fost rationalizat

Paracetamolul se gaseste tot mai greu in farmacii, dupa ce oamenii au inteles ca acesta este recomandat in combaterea simptomelor aparute in infectia cu noul coronavirus si au cumparat cantitati mari. Farmacistii spun ca se mai gasesc produse cu alte denumiri comerciale, mai scumpe.

Stocurile de paracetamol au scazut drastic in farmacii, dupa ce multi specialisti au recomandat medicamentul in combaterea simptomelor aparute in infectia cu noul coronavirus.

"Oamenii au cumparat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se gaseste in continuare in farmacii, intr-o forma mai redusa, cu alte denumiri comerciale. Produse straine, intr-adevar putin mai scumpe", a declarat farmacista Beatrice Speteanu.

Farmacistii fac apel la calm si indeamna oamenii sa nu depaseasca doza zilnica de paracetamol.

Inca de acum doua saptamani, Franta a introdus restrictii privind vanzarea paracetamolului. Persoanele asimptomatice pot sa-si cumpere o singura cutie, iar cele care au febra sau dureri pot sa cumpere doua cutii. Si Elvetia a procedat similar.

Specialistii spun ca mai multe medicamente sunt rationalizate, in aceste zile, pentru a se asigura o distributie uniforma la nivel national.

O fabrica de medicamente din Romania isi creste cu 300% productia de Algocalmin

Zentiva Romania, producator local de medicamente generice, isi ajusteaza procesele pentru a majora productia de metamizol sodic, ca raspuns la cererea crescuta din partea spitalelor si farmaciilor din tara.

Metamizolul sodic (substanta activa din Algocalmin - n.red.) este utilizat pe scara larga in Romania pentru durere si ameliorarea febrei. Se estimeaza ca volumul productiei Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va creste de aproape trei ori fata de perioada similara din 2019.

Zentiva Romania a majorat deja productia pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca raspuns la pandemia Covid 19, mentinand in acelasi timp productia celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienti cronici.

Criza provocata de coronavirus va duce industria locala de pharma la un maxim istoric in 2020

Industria farmaceutica din Romania va inregistra afaceri record in 2020, in contextul cererii crescute de medicamente si echipamente sanitare, generate de pandemia de Coronavirus.

Putem spune asadar ca, in 2020, industria farma, aflata in linia intai in lupta cu coronavirusul, va contribui atat la stabilitatea economiei locale, cat si la sanatatea romanilor", a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin, unul din cei mai importanti furnizori de solutii de business information din Romania.

Cifra de afaceri a producatorilor, distribuitorilor si farmaciilor din Romania a inregistrat o crestere cu 9% in comparatie cu anul 2017 si a depasit cu aproape 90% nivelul din 2009, insumand 56,5 miliarde de lei in 2018.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#paracetamol coronavirus, #paracetamol farmacie , #coronavirus