UPDATE Propunerea de carantinare a sase localitati din Alba, aprobata de INSP. CJSU decide duminica de cand se aplica restrictiile

Sambata, 14 Noiembrie 2020, ora 19:25
3567 citiri
UPDATE Propunerea de carantinare a sase localitati din Alba, aprobata de INSP. CJSU decide duminica de cand se aplica restrictiile
Carantinarea va presupune restrictionarea circulatiei auto

Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a inaintat Institutului National de Sanatate Publica (INSP) propunerea de carantinare a mai multor orase din Alba, localitati unde se inregistreaza o incidenta crescuta, a declarat, sambata, prefectul Nicolae Albu.

UPDATE INSP a avizat sambata propunerea DSP Alba pentru carantinarea localitatilor Alba Iulia, Sebes, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud. Duminica, in urma avizului favorabil din partea INSP, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta se va intruni si va vota pentru luarea deciziei carantinarii localitatilor pentru 14 zile.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, masura carantinarii este recomandata a fi instituita conform metodologiei la un punctaj de minim 60 de puncte pentru fiecare localitate in care numarul mare de cazuri de COVID-19 este crescut.

In urma analizei cele sase localitati propuse pentru carantinare au avut urmatoarele punctaje: Blaj 70 puncte, Abrud 69 puncte, Ciugud 61 puncte, Cugir 65 puncte, Alba Iulia 65 puncte, Sebes 64 puncte.

Textul initial: "Astazi am avut, din nou, intalnire cu factorii decizionali din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) si s-au analizat incidentele. Din pacate, se observa o crestere in fiecare zi. Am ajuns la Alba Iulia si Blaj la o incidenta de peste 10 la mia de locuitori. Exista o propunere de carantinare din partea DSP trimisa spre avizare la INSP pentru localitatile cu o incidenta foarte crescuta", a afirmat prefectul de Alba.

Potrivit lui Nicolae Albu, daca va fi un aviz favorabil din partea INSP, CJSU Alba se va intruni de urgenta si va lua deciziile in consecinta.

Prefectul a amintit ca patru orase din Alba, respectiv Alba Iulia, Blaj, Sebes si Cugir au o incidenta mare. Municipiile Blaj si Alba Iulia inregistreaza sambata o rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 10,08, fata de 9,96 vineri.

In total, de la inceputul pandemiei, in judet au fost testate pozitiv 7.726 persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au inregistrat si 199 decese.

Numarul total de teste efectuate pana in prezent in judet a ajuns la 114.672, din care peste 95.000 teste unice, ceea ce inseamna ca peste un sfert din populatie a fost deja testata.

Cititi si:

VIDEO Raed Arafat, la Alba Iulia: "Situatia este grava. Nu putem sa luam masuri pentru ca nu exista propuneri de carantinare din partea DSP"

Doi bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au violat și amenințat cu moartea o femeie de 49 de ani
Doi bărbați din Alba au fost arestați preventiv după ce au violat și amenințat cu moartea o femeie de 49 de ani
Procurorii anunță că doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Sebeş, pentru 30 de zile, după ce au violat o femeie de 49 de ani, au ameninţat-o cu moartea şi au bătut-o,...
O femeie, în vârstă de 93 de ani, a murit într-un incendiu la o locuință din județul Alba
O femeie, în vârstă de 93 de ani, a murit într-un incendiu la o locuință din județul Alba
O femeie de 93 de ani a murit într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţa într-o casă din localitatea Cenade, de lângă Blaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru...
#carantina, #Alba, #propunere, #DSP, #INSP , #coronavirus