Ziare.com

Pensionarii au voie sa-si plimbe animalele de companie si seara, de la 20:00 la 21:00

Duminica, 29 Martie 2020, ora 21:21

   

Pensionarii au voie sa-si plimbe animalele de companie si seara, de la 20:00 la 21:00
Autoritatile le permit pensionarilor sa iasa din locuinte si in intervalul 20:00 - 21:00, daca au nevoie sa-si plimbe animalele de companie, fara sa prezinte declaratie pe proprie raspundere.

"Am permis deplasarea persoanelor de peste 65 de ani si in intervalul 20:00-21:00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie. Pentru iesirile in acest scop nu e nevoie de declaratie pe proprie raspundere", a anuntat ministrul Vela, duminica seara.

De asemenea, autoritatile le permit pensionarilor sa-si rezolve si problemele medicale grave, pe tot parcursul zilei, fara a mai fi nevoiti sa se limiteze doar la intervalul 11:00 - 13:00.

"Tot pentru persoanele de peste 65 de ani am clarificat conditiile in care pot fi sprijinite de operatorii economici care desfasoara activitati aprobate in ordonantele anterioare, cum ar fi vanzarea de produse alimentare sau sanitare, astfel incat sa faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani in aceste spatii comerciale", a mai declarat ministrul.

Iata ce spune Ordonanta Militara nr. 4:

Art.1 - (1) Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in
exteriorul locuintei/gospodariei, este permisa si in afara intervalului orar 11:00-13:00 daca aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natura medicala, precum tratamentele oncologice planificate, dializa etc. folosind mijloacele proprii de
deplasare sau ale familiei/sustinatorilor sau, dupa caz, mijloacele de transport sanitar special destinat.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in situatiile prevazute la alin. (1) se
prezinta o declaratie pe propria raspundere completata in prealabil, care trebuie sa
cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul
deplasarii, data si semnatura.

(3) Circulatia persoanelor prevazute la alin.(1), in afara locuintei/gospodariei, este permisa si in intervalul orar 20.00 - 21.00, daca aceasta se face pentru a asigura
nevoile animalelor de companie/domestice doar in proximitatea locuintei/gospodariei. Declaratia pentru acest interval orar nu este necesara atunci cand deplasarea se face in acest scop.

(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare
in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat au anuntat, duminica seara, noi masuri care vor fi luate in Romania pentru a limita efectele coronavirusului.

Posta Romana da asigurari ca pensionarii vor avea bani de Paste: Incercam sa facem o surprizaUrmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5764 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asta cu animalele de companie e masura

cea mai dura

 

Acum nu mai au scăpare

Vor, nu vor să plimbe potaia, e musai, că le fac nevestele scandal. Ce se vor face insă cei care au caini ce obișnuiesc să facă *** intre 7 și 8 dimineața?

Binențeles: de ce era nevoie de-o declarație pentru caini, ca

să plimbe stăpanii?

au programat animalele

de companie sa-si faca necesitatile in intervalul orar 20-21. este ok. decat deloc.

Asta era grija mare!Dobi !

De dobi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor