Peste 20 de copii din doua centre sociale ale DGASPC Prahova, testati pozitiv cu coronavirus

Sambata, 15 August 2020, ora 17:25
2402 citiri
Peste 20 de copii din doua centre sociale ale DGASPC Prahova, testati pozitiv cu coronavirus
Foto: Hepta.ro

Doua noi focare de COVID-19 au fost identificate in doua centre sociale din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Prahova, unde zeci de persoane, angajati ai centrelor si persoane internate, inclusiv copii, au fost identificate ca purtatori ai virusului SARS-COV-2 in urma testarilor.

"Conform DSP Prahova, au fost identificate doua focare in cadrul a doua centre medico-sociale, de pe raza judetului. La unul dintre ele, au fost confirmate sapte persoane (trei beneficiari dintr-un total de 15 si patru angajati dintr-un total de 19). Masurile dispuse in acest caz: izolarea beneficiarilor in centru de ingrijire si a personalului infectat, fi la domiciliu, fie la spital, dupa caz, carantinarea contactilor directi, retestarea, pe parcursul saptamanii viitoare, atat a beneficiarilor, cat si a angajatilor, dezinfectia unitatii.

La cel de-al doilea centru, 15 beneficiari dintre cei 48 internati au avut teste pozitive. Acestia au fost izolati in unitati spitalicesti, a fost realizata dezinfectia spatiului, iar saptamana viitoare vor fi retestati toti beneficiarii si angajatii de aici", informeaza Prefectura Prahova intr-un comunicat dat publicitatii sambata dupa amiaza.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a declarat ca este vorba despre doua centre aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Prahova, respectiv un centru de la Urlati, dar si un centru de la Valenii de Munte, unde este vorba despre copii care au fost infectati, acestia fiind asimptomatici.

In centrele DGASPC Prahova se fac periodic testari atat ale personalului, cat si ale celor internati, pentru identificarea celor infectati cu SARS-COV-2.

Potrivit ultimelor raportari, in spitalele din judet, unde sunt tratati bolnavi COVID-19, in sectiile de Terapie Intensiva sunt internati 25 de pacienti, dintre care 16 sunt ventilati. Numarul total de locuri destinate ingrijirii pacientilor cu COVID-19, in Prahova, este de 328, dintre care 263 de paturi sunt ocupate, precizeaza Prefectura Prahova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#focare, #covid, #Prahova, #copii , #coronavirus