SONDAJ Aproape 95% dintre politisti cred ca Guvernul nu va putea aplica masurile anti-pandemie fara sprijinul lor

Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 15:30
2608 citiri
SONDAJ Aproape 95% dintre politisti cred ca Guvernul nu va putea aplica masurile anti-pandemie fara sprijinul lor
Politistii au raspun intrebarilor unui sondaj FOTO Captura Sindicatul Europol

Un procentaj de 94,37% dintre membrii Sindicatului Europol participanti la un sondaj considera ca Executivul nu va mai putea controla masurile stabilite de lege pentru prevenirea infectarii in cazul in care politistii nu vor mai actiona in prima linie.

Potrivit rezultatelor sondajului date luni publicitatii, doar 5,63% dintre cei 4.837 de respondenti cred ca Guvernul va putea mentine restrictiile fara sprijinul politistilor.

Trei sferturi dintre participantii la sondaj (74,71%) considera ca varianta suspendarii activitatii de catre politisti prin ramanerea acestora in unitati si interventia doar la apelurile de urgenta unde este pusa in pericol viata unei persoane va determina Guvernul sa revina asupra inghetarii salariilor politistilor, in timp ce un sfert (25,29%) dintre acestia nu cred ca Executivul va renunta la aceasta decizie.

De asemenea, aproape toti respondentii (99,12%) considera ca politistii sunt discriminati in raport cu categoriile de bugetari pentru care OUG pentru inghetarea salariilor nu produce efecte, deoarece acestia sunt deja platiti pe grila de salarizare pentru anul 2022.

Pe de alta parte, 54,95% dintre politistii participanti la sondaj au mentionat ca de la inceputul pandemiei nu au beneficiat permanent de echipamente de protectie asigurate de angajator, doar 45,05% raspunzand favorabil la aceasta intrebare.

Totodata, 98,36% din respondenti au precizat ca Ministerul Afacerilor Interne nu le-a pus la dispozitie spatii de cazare pentru situatiile in care au fost contacti directi si au fost nevoiti sa se izoleze/carantineze pentru a nu se intoarce la domiciliu si a infecta membrii familiei.

Alti 95,56% dintre participantii la sondaj au mentionat ca angajatorul nu le-a asigurat teste gratuite de depistare a coronavirusului.

La sondajul derulat de Sindicatul Europol au participat 4.837 de politisti din 31 de judete si Bucuresti.

In cursul zilei de luni, reprezentantii federatiilor sindicale din cadrul Sindicatului Europol urmeaza sa discute calendarul actiunilor publice pe care politistii intentioneaza sa le desfasoare in semn de protest fata de inghetarea salariilor lor in anul curent.

Dacian Ciolos anunta ca Laurentiu Cazan va fi retras de la conducerea Jandarmeriei Prahova: "Am avut o discutie cu ministrul Bode"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Biden și Trump, umăr la umăr spre Casa Albă. Rezultatele ultimului sondaj publicat de New York Times
Biden și Trump, umăr la umăr spre Casa Albă. Rezultatele ultimului sondaj publicat de New York Times
Cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, candidații continuă să mențină egalitatea aproape completă, dar Biden și-a consolidat poziția și a reușit să-și ajungă din urmă...
#coronavirus, #sondaj, #sindicatul europol, #politisti, #lupta anti pandemie , #coronavirus