Orban: Un spital privat din Bucuresti pune la dispozitie 30 de paturi ATI. Alte 10 locuri la Terapie Intenstiva sunt suplimentate la Victor Babes

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 18:24
2934 citiri
Orban: Un spital privat din Bucuresti pune la dispozitie 30 de paturi ATI. Alte 10 locuri la Terapie Intenstiva sunt suplimentate la Victor Babes
Ludovic Orban este premierul Romaniai: Foto/ captura facebook Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni, 9 noiembrie 2020, ca sunt facute constant eforturi pentru cresterea numarului de paturi la ATI si a precizat ca la Malaxa exista "un spital privat cu care s-a discutat si care pune la dispozitie un spital cu 30 de paturi la terapie intensiva".

De asemenea, la Victor Babes este prevazuta o crestere cu cel putin 10 paturi la ATI. "La Bihor exista o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensiva si mai multe paturi conectate la oxigen de a intra in lupta anti-COVID", a adaugat seful Executivului.

"De la inceputul pandemiei, suntem intr-un efort constat de crestere a numarului de paturi din sectiile de terapie intensiva, dar si a numarului de paturi din spitale, care nu sunt in sectii de terapie intensiva. Evident ca am crescut semnificativ acest numar de paturi in sectiile ATI si actionam in continuare pentru a creste numarul de paturi din sectiile de terapie intensiva pentru pacienti", a declarat Ludovic Orban, intrebat luni cum stam cu numarul de paturi si de medici la sectiile de terapie intensiva.

El a explicat ca la spitalul Malaxa ar trebui ca intr-o saptamana sa fie functionale toate paturile care vor fi puse la dispozitie de un spital privat.

"De exemplu, in Bucuresti, conform planului e prevazuta o crestere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesara realizarea unei instalatii de oxigen. Exista un spital privat cu care s-a discutat si care pune la dispozitie un spital cu 30 de paturi la terapie intensiva. Mai are nevoie de cateva transferuri, dar au personal. La Bihor mai exista o punerea la dispozitie din partea unui spital privat.

De asemenea, exista o strategie care a fost gandita si pusa in practica de crestere a capacitatii de tratare in sectiile ATI. Avem prevazuta cresterea numarului de paturi la Victor Babes cu un numar de cel putin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui intr-o saptamana sa aiba functionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunt numele, le las posibilitatea sa anunte ei cand vor deveni spital COVID", a completat Orban.

El a mai spus ca toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.

"Pe fiecare regiune exista o gandire, sunt spitale pregatite. La Bihor exista o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensiva si mai multe paturi conectate la oxigen de a intra in lupta anti-COVID. Pe toate serviciile medicale care sunt furnizate fie ca e vorba de spitalele publice sau private sunt decontate. Noi suntem pregatiti sa luam toate masurile, asa cum le-am luat de la inceputul pandemiei", a concluzionat premierul.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat luni 3.240 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost inregistrate 130 de decese,inclusiv o fetita de 4 ani din Iasi, cu boli asociate. La ATI sunt internati 1.076 de pacienti diagnosticati cu SARS-CoV-2.

Orban, despre masurile anti-pandemie: "Cand ai 10.000 de cazuri pe zi nu poti sa te faci ca nu vezi"

VIDEO Premierul Orban urla in Parlament catre membrii PSD: "Ati irosit anii de guvernare, ati alungat romanii din tara! V-ati batut 7 ani joc de Romania!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#pandemie, #coronavirus, #Ludovic Orban, #paturi ATI , #coronavirus