Ziare.com

Prima zi de vineri in care se aplica noile restrictii. Magazinele se inchid de la ora 18.00, iar circulatia este restrictionata de la ora 20.00

de Teodor Serban
Vineri, 02 Aprilie 2021, ora 09:53

   

Prima zi de vineri in care se aplica noile restrictii. Magazinele se inchid de la ora 18.00, iar circulatia este restrictionata de la ora 20.00
Este prima zi de vineri in care se aplica noile restrictii in localitatile cu rata de infectare de peste 4 cazuri la mia de locuitori. Carantina de noapte se va aplica de la ora 20.00, fata de 22.00, iar de la ora 18.00 vor fi inchise magazinele.


Tot de la ora 18.00 vor fi inchise toate "activitatile de comert, prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private", in localitatile in care rata de infectare este de peste 4. Este prima zi de vineri in care se vor aplica aceste masuri. Restrictiile vor fi in vigoare pe toata durata week-end-ului, transmite Hotnews.

Noile restrictii au fost decise de autoritatile din Romania in 25 martie, in contextul celui de al treilea val al pandemiei de COVID-19 si au fost aplicate duminica, 28 martie.

Noi restrictii la Cluj-Napoca, incepand de vineri, dupa ce municipiul a depasit rata de incidenta de 7,5 la mie

In localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori depaseste 7,5 aceste masuri se aplica deja, pentru ca vizeaza toate zilele saptamanii.

Lista restrictiilor
Lista noilor restrictii valabile de vineri in Romania

In toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20.00-5.00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

Alexandru Rafila, categoric impotriva inchiderii magazinelor la ora 18.00: "Restrictiile stupide la magazinele de prima necesitate trebuie ridicate imediat"

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie;

Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 5.00-18.00, in toate localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 4 si mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori.

Prin exceptie, unitatile farmaceutice, benzinariile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum si operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizeaza autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto, si cei din domeniul transportului rutier de marfuri care utilizeaza autovehicule cu masa maxima autorizata de peste 2,4 tone isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara.


Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5089 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai sa aplicam si aici masurile de igiena...

Inchiderea activitatii de prestari servicii a postacilor platiti la metru / mesaj-minciuna. Votati, va rugam, cine este pentru.

 

Ete, ce să vezi ..?

Imediat s-a imbățoșat votul puțulicilor impotrivă.

 

Restrictii

Vine politia, ne ia toata marfa.

 

mama ei de Constitutie dar si oaia "inteligenta" merita tot

hotararea CNSU adauga la lege, autoritatile permitandu-si sa restranga exercitiul unor drepturi si libertati (in speta, libertatea de miscare si dreptul la viata privata) printr-un act infralegal, iar nu prin lege, in total dispret fata de articolul 53 din Constitutie.Autoritatile nu au prezentat niciun studiu pe baza caruia sa dovedeasca beneficiile restrangerii circulatiei cu o ora in plus ori ratiunea pentru care au ales intervalul 22-5, si nu orice alt interval orar.De asemenea, potrivit art. 53 din Constitutia Romaniei - Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati:

'(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.'

 

Acum trebuie sa te insori cu una de pe aceiasi scara la bloc

Te duci la socri doar coborind un etaj . Puneti muraturile la subsol si nu iesiti in strada .Cei tineri se multuimesc cu vaduva de la parter .
Asta e abuz curat ! Dictatura Medicala !

Marfa suntem chiar noi, istețule.....

Ce, te temi că ne pierzi ?

 

O masura idioata.

Aglomeratia,nerespectarea distantei,nepurtarea mastii,sunt principalele cauze ale contaminarii.
Idiotie.Sunt acesti factori mai periculosi in magazine dupa orele 18.00?.Este aglomeratia mai mare dupa orele 20.00 si e nevoie de restrictii?.
Total irational.Masuri ca in starea de asediu sau un fel de arest la domiciliu.
Revenind la magazine.Reduci orele de functionare.Timpul fiind mai scurt,consecinta este ca in scurtul timp de functionare,vor avea mai multi clienti === aglomeratie.
Cei care lucreaza pana la orele 17.00 au numai o ora in care sa-si procure cele trebuincioase zilnic.
A fost odata o masura mai rationala.Varstnicii/pensionarii ieseau la cumparaturi in orele diminetii.Restul orelor era pentru cei ocupati 08.00-17.00.Nu se creia aglomeratie si cred ca in perioada aia incidenta contaminarii era mai mica.
Gu(B)ernanti care se REPED sa ia MASURI aiurea,sa nu creada "gloata" ca stau degeaba.

 

Eu nu va inteleg!

Pe la mine magazinele inchid la 19, sambata la 16 iar duminica sunt inchise toata ziua; si acest program era si inainte de pandemie. Care este problema voastra?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor