Primul deces de coronavirus in Politia Romana. Este vorba despre seful de post din Ipotesti, judetul Olt

Duminica, 14 Iunie 2020, ora 17:36
12615 citiri
Primul deces de coronavirus in Politia Romana. Este vorba despre seful de post din Ipotesti, judetul Olt
Foto: Pixabay

Sindicatul Europol anunta, duminica, primul deces de coronavirus inregistrat in Politia Romana, fiind vorba despre seful de post din Ipotesti, judetul Olt. Politistul, in varsta de 49 de ani, a fost internat in spital inca din 28 mai, initial la Slatina, apoi la Caracal si in final la Bucuresti.

"In vremea pandemiei, cand virusul ucigas face ravagii, Politia Romana este lovita de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, seful Postului de Politie Ipotesti, Sectia 4 Politie Rurala Coteana din cadul IPJ Olt, in varsta de 49 ani, a murit ieri", a anuntat, duminica, Sindicatul Europol.

Sursa citata a precizat ca, initial, politistul a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

"Saptamana trecuta el a fost transferat la Bucuresti dupa ce starea de sanatate s-a inrautatit, fiind transportat la Institutul National de Boli Infectioase"Matei Bals" la Terapie Intensiva. Aseara, inima acestuia a incetat sa mai bata din cauza complicatiilor aparute, acesta suferind si de alte afectiuni acumulate de-a lungul carierei", au mai transmis sindicalistii.

Potrivit acestora, politistul fusese confirmat cu noul coronavirus alaturi de ajutorul sau, iar la o zi distanta, a fost testat pozitiv si un alt coleg din cadrul Postului de Politie Brebeni, cu care efectuase actiuni comune.

Ulterior, a fost confirmata cu coronavirus si sotia si fiica acestuia, cat si sotia ajutorului sefului de post din Ipotesti.

"Aceasta nu poate fi decat o dovada destul de clara ca politistii, prin natura misiunilor pe care le desfasoara, sunt expusi la a fi infectati cu acest tip de virus, in timp ce MAI incearca sa ascunda cifrele cu politisti infectati, aceste informatii nefiind date publicitatii. Mai mult decat atat, pe langa gradul mare de expunere, politistii nu au fost luati in seama pentru acordarea "stimulentului de risc" alaturi de celelalte categorii aflate in prima linie", au mai precizat sindicalistii.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, duminica, 16 noi decese inregistrate in ultimele 24 de ore.

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#coronavirus, #deces, #Politia Romana, #Ipotesti, #Olt , #coronavirus
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
"acesta suferind si de alte afectiuni acumulate de-a lungul carierei