Pneumolog: Recontaminarile cu COVID-19 dau forme mai severe ale bolii

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 14:43
3513 citiri
Pneumolog: Recontaminarile cu COVID-19 dau forme mai severe ale bolii
FOTO Pixabay

Medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" din Timisoara au tratat si cazuri de recontaminari cu COVID-19 la acelasi pacient, recidiva fiind mai severa decat imbolnavirea primara, a declarat luni, 2 noiembrie, managerul spitalului, prof. dr. Cristian Oancea.

"In acest moment avem doar o singura recontaminare. Simptomele, in cazul reinfectarilor cu SARS-CoV-2, sunt mai severe. Cel mai probabil, s-au recontaminat pentru ca nu au respectat masurile de protectie anti-pandemice. Au banalizat virusul si s-au bazat pe faptul ca prima infectie a fost sub o forma foarte usoara sau asimptomatica", a afirmat pneumologul Cristian Oancea.

Prefectura Timis a anuntat ca in ultimele 24 de ore in judet au fost confirmate 123 de noi imbolnaviri cu COVID-19, dintre care 69 in Timisoara, in conditiile in care numarul de teste efectuate a fost de aproape 10 ori mai mic decat in zilele precedente. Unul dintre cazuri este contaminare SARS-CoV-2 din strainatate.

In aceasta dimineata, numarul total de persoane internate cu coronavirus confirmat a ajuns la 359, cu 54 pe ATI si un deces raportat. Rata de infectare in Timisoara a fost de 5,58 la mia de locuitori. Alte 30 de localitati au depasit aceasta rata, iar 31 de localitati au indicele intre 1,5 si sub 3 la mia de locuitori.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis, Cornelia Bubatu, a informat ca focarul activ COVID de la Universitatea de Vest Timisoara a fost declarat inchis, ramanand active 22 de focare, din care sase sunt in tot atatea sectii ale Spitalului Judetean Timisoara, cu un total de 63 de cazuri confirmate.

Pe de alta parte, pana in acest moment, in judet nu a fost confirmat niciun caz de gripa clasica.

"Avem raportate pana acum 510 infectii acute ale cailor respiratorii (fara COVID, n.r.) cu cinci internati si 35 de pneumonii, din care cinci internati. Nu avem niciun caz de gripa", a afirmat Cornelia Bubatu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#covid, #pneumolog, #recontaminari, #forme grave , #coronavirus