Regina Maria incepe cel mai amplu program de testare pentru COVID-19: Suntem gata sa facem pana la 1 milion de teste

Comunicat de presa
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 11:35
35369 citiri
Regina Maria incepe cel mai amplu program de testare pentru COVID-19: Suntem gata sa facem pana la 1 milion de teste

In stransa legatura cu autoritatile din domeniul sanatatii, Reteaua de sanatate REGINA MARIA dirijeaza eforturi considerabile pentru testarea in masa a tuturor cadrelor medicale din linia intai.

Astfel, personalul medical din Romania, din spitalele COVID-19, dar si din alte unitati medicale de stat va beneficia gratuit de testarea raspunsului imun la infectia cu noul coronavirus pe perioada starii de urgenta.

"Actionam in primul rand acolo unde este cea mai mare nevoie. Dupa ce am efectuat, pana in acest moment, peste 16.000 teste pentru stabilirea diagnosticului (RT-PCR), atat pentru spitalele publice, cat si in cadrul programului national si al colaborarii cu institutii publice si private, incepem testarea imunologica gratuita a personalului medical din linia intai.

Punem la dispozitie cea mai performanta si precisa tehnologie, cu o sensibilitate si specificitate de 99%, aflata in doua laboratoare ale Retelei de Sanatate REGINA MARIA din Bucuresti si Brasov.

In perioada imediat urmatoare, urmeaza sa extindem capacitatea de testare in toate cele 29 de laboratoare din Retea", declara Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

In Romania, pana in acest moment, peste 1000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. Testarea acestora este importanta pentru determinarea raspunsului imun la infectie a celor declarati vindecati.

Testarea serologica va fi disponibila si la cerere, contra cost, in clinicile si punctele de recoltare din toata tara, incepand cu 16 mai.

"Avem o capacitate extinsa de testare serologica a anticorpilor de tip IgM, cat si cei de tip IgG, iar alaturi de partenerii nostri, Roche Diagnostics si Abbott Laboratories, suntem gata sa facem pana la 1 milion de teste pana la finalul anului", completeaza Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA

"Testarile serologice pot juca un rol important in lupta cu infectia virala, putand identifica persoanele care au avut infectia cauzata de virusul SARS-CoV-2 si au dezvoltat un raspuns imun adecvat.

Aceste rezultate vor putea fi folosite impreuna cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infectia si care se pot intoarce la munca, la identificarea persoanelor care vor putea sa isi doneze plasma din perioada convalescentei pentru a putea sa fie utilizata ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19.", explica Dr. Andreea Cristina Alexandru, Medic Primar Medicina de Laborator, Medic-Sef Laboratorul Central Bucuresti si Director Medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.

Cele doua teste serologice, pentru determinarea anticorpilor IgG si IgM covid-19 sunt complementare.

Acestea sunt utile pentru a indica persoanele care au dezvoltat un raspuns imun la infectia COVID-19. Prin detectarea anticorpilor IgM si IgG, se poate crea un tablou corect al epidemiologiei infectiei cu noul coronavirus, putem afla gradul in care populatia a fost expusa si a trecut prin infectie.

Despre Reteaua de sanatate REGINA MARIA

Reteaua de sanatate REGINA MARIA este lider in calitatea serviciilor medicale din Romania, fiind singurul operator care detine trei spitale cu acreditari internationale. Prin cele opt acreditari detinute - o performanta unica in Europa Centrala si de Est, REGINA MARIA demonstreaza constant angajamentul sau pentru excelenta medicala si siguranta ingrijirii pacientilor.

Totodata, REGINA MARIA a inovat si segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansand in premiera in Romania conceptul de abonamente corporate, in urma cuaproape 24 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat si pachete medicale specializate pentru IMM si persoane fizice, gestionand in prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente.

In plus, in ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro in dezvoltarea sistemului medical din Romania, prin modernizarea sau deschiderea de noi locatii, achizitia de aparatura performanta si pregatirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din Romania care a preluat in totalitate si a integrat cu succes peste 30 de alti jucatori de pe piata, avand o prezenta proprie in 20 de judete si acoperire nationala prin intermediul celor 290 de clinici partenere.

Compania reuneste peste 6.000 de angajati si colaboratori in cele 64 de locatii proprii din Bucuresti si din tara, locatii prin intermediul carora ofera servicii complete de spitalizare si chirurgie, maternitate, policlinica, imagistica, laborator si stocare de celule stem, unui numar de peste 3.5 milioane de pacienti.

In timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat in testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculara din Retea, Laboratorul Central din Bucuresti si laboratoarele Genetic Center din Bucuresti si din Cluj, atingand capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi.

De asemenea, toti pacientii Retelei de sanatate REGINA MARIA pot accesa in aceasta perioada serviciile medicale de care au nevoie prin Clinica Virtuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#teste anticorpi COVID, #testare medici coronavirus , #coronavirus