Romania a fost desemnata de CE sa cumpere, stocheze si sa distribuie echipamente medicale pentru UE

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 20:05
23879 citiri
Romania a fost desemnata de CE sa cumpere, stocheze si sa distribuie echipamente medicale pentru UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania a fost desemnata de Comisia Europeana sa cumpere, stocheze si sa distribuie echipamente medicale pentru toate tarile Uniunii Europene afectate de pandemia de coronavirus, a anuntat, marti, Alianta USR PLUS.

"Delegatia USR PLUS in Parlamentul European a sustinut si promovat la nivelul Uniunii Europene crearea unei rezerve europene de echipament medical, care a devenit azi realitate. Munca inceputa in februarie prin raportorul Nicolae Stefanuta pe Mecanismul european de protectie civila, sprijinita de Dacian Ciolos si grupul Renew Europe, da azi roade importante pentru Europa si Romania.

Tara noastra a fost desemnata de catre Comisia Europeana cu sarcina de a cumpara, stoca si distribui echipamente medicale pentru toate tarile Uniunii afectate de criza COVID-19", se precizeaza intr-un comunicat al Aliantei USR PLUS.

In baza acestui contract european, conform Comisiei Europene, Romania a achizitionat deja 150 de ventilatoare, precum si alt material medical esential, a precizat sursa citata.

Materialele sunt platite in proportie de 100% de Uniunea Europeana, iar bugetul initial prevazut de 50 de milioane de euro va fi marit pentru a acoperi cat mai mult din necesitatile europene.

Rezervele se vor distribui printr-un mecanism bazat pe criterii cum ar fi: numarul de imbolnaviri si capacitatea sectiilor ATI.

"Aceasta rezerva strategica europeana este binevenita in contextul COVID-19, dar ar trebui sa existe permanent la nivelul UE. Vom trai evenimente de o astfel de marime din ce in ce mai des, in special pe fondul schimbarilor climatice. Niciun stat european, oricat de bogat, nu poate face fata singur. Dar mai mult decat orice, nu ar trebui sa le faca fata singur, ci impreuna, solidar cu toti ceilalti europeni", a declarat Nicolae Stefanuta, citat de comunicatul de presa.

"Delegatia USR PLUS acorda tot sprijinul pentru ca rezerva strategica europeana sa se constituie si distribuie cat mai repede catre spitalele din Romania, Italia, Spania sau orice alt stat european aflat in dificultate", a adaugat sursa citata.

Citeste si Criza loveste. Ce face UE si de ce avem o sansa imensa

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
Cu cine s-a înhăitat Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Noul grup al „Suveraniștilor”, un amestec de rusofilie, euroscepticism și neo-nazism
După alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, în Parlamentul European se anunță un nou grup parlamentar, „Suveraniști”, iar partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, a anunțat că a...
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Opinie: Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă
Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS. În condițiile în care Alianța...
#Romania echimanete coronavirus UE, #Romania stocare echipamente coronavirus , #coronavirus
  1. Rusia amenință din nou Occidentul cu puterea ei nucleară. "Subestimarea ar putea deveni tragică şi fatală"
  2. Ce promite Trump Ucrainei dacă se așează la masa negocierilor cu Putin. Răspunsul Kremlinului
  3. Liderul celui mai mare partid de opoziție din Germania solicită discuții de pace cu Moscova
  4. Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Câți soldați au fost eliberați
  5. Mărturiile terifiante ale părinților fetiței din Timiș care a căzut în gol de pe un tobogan. "Mi s-au tăiat picioarele"
  6. Problemele industriei americane de apărare. SUA ar avea dificultăți de aprovizionare a Aliaților dacă izbucnește un conflict între China și Taiwan
  7. Scandalul iei de la Sibiu aduce beneficii României. Ce înțelegere a făcut Ministerul Culturii cu Louis Vuitton
  8. Cum și-a făcut mafia italiană baza într-un spital din Napoli. Ambulanțele distribuiau droguri, mafioții își țineau întâlnirile pe secții
  9. SUA explică Rusiei cum poate să pună capăt suferinței civililor din Crimeea
  10. Nedumerirea unui patron român după ce a crescut salariile: "Motivația angajatului scade considerabil"/ "200-300 de lei în plus, iar atribuțiile sunt duble"