S-a trecut la productia de viziere la scara macro: A venit tirul cu material plastic, mai e nevoie de donatii suplimentare

Sambata, 11 Aprilie 2020, ora 10:00
5141 citiri
S-a trecut la productia de viziere la scara macro: A venit tirul cu material plastic, mai e nevoie de donatii suplimentare
Foto: Facebook / VeDem Just

Mii de viziere au fost confectionate in ultimele saptamani de voluntari, prin tehnologie laser, in mici ateliere, dar acum se trece la scara macro. Asociatia VeDemJust a reusit sa contracteze un tir cu plasticul necesar pentru 300.000 de viziere, dar face apel in continuare la donatii pentru ca productia sa continue si vizierele sa ajunga inclusiv in R.Moldova.

"Astazi a ajuns in Cluj-Napoca materialul plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acopera nevoile imediate ale personalului medical din Romania si Republica Moldova. Pentru plata acestuia, asociatia Vedem Just, a reusit sa stranga in 10 zile, suma de 30.000 Euro. Organizatia face un apel catre cetateni sa sustina prin donatii aceasta initiativa pentru a achita materia prima achizitionata", a anuntat vineri seara VeDemJust.

Echipa de proiect, formata din Cristi Danilet, Ironim Morar, Oana Negru, Catalin Pop, Lucian Checherita si Cristian Bondor, impreuna cu firme de profil industrial din tara (Perfect Seal, Carbochim, Rondocarton, Ardushop, Seenprint, Valrom, Ambalajulperfect.ro), colaboreaza cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

MAI "va prelua vizierele pe masura ce sunt produse si le va distribui in toate unitatile sistemului sanitar din linia 1, 2 si 3 a luptei COVID-19", precizeaza sursa citata.

Este stiut ca "vizierele constituie un echipament ce asigura protectie maxima celor care vin in contact direct cu persoanele infectate cu coronavirus".

"Intr-o prima faza, efortul de a produce viziere s-a distribuit intre centre mici de prelucrare laser pe baza de voluntariat. Astfel, pentru moment s-au acoperit urgentele majore. Dar ne asteptam la un razboi de uzura ce va necesita o sursa mare si constanta de viziere pentru cadrele medicale. De aceea, ne-am propus eficientizarea productiei in perioada imediat urmatoare: vom apela la o metoda de productie la scara macro in Cluj, Sibiu si Bucuresti, pentru ca apoi sa determinam modul optim de prelucrare a materialului si procesul logistic (aprovizionare, transport, distributie).(...)

Pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de productie, ambalare, distributie si costuri neprevazute din cauza situatiei atipice in care ne aflam, apreciem ca mai este nevoie de o suma de 24.000 Euro", precizeaza VeDemJust.

Judecatorul Cristi Danilet, fondator al VeDemJust si unul dintre coordonatorii proiectului, subliniaza ca este vorba despre o "cursa contra cronometru".

"Incepem productia luni. Ne straduim sa recuperam intarzierile furnizorului de material, cu care ne-am confruntat in primele zile, astfel incat vizierele sa ajunga cat mai curand posibil in toate spitalele din Romania si Republica Moldova (...) Le suntem recunoscatori tuturor celor care au donat pana in prezent. Ne bazam in continuare pe ei pentru a aduna fondurile necesare pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune de sprijin si protectie a celor care au grija de noi", a adaugat Cristi Danilet.

Cei care vor sa fie parte din efortul national de echipare a spitalelor romanesti pot continua sa faca donatii folosind metodele pe care le gasiti aici: https://vedemjust.ro/doneaza si aici: https://fb.com/donate/519085202137369.

Urmareste desfasurarea actiunilor VeDemJust pe pagina de facebook:

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre pandemia de Covid-19, transmise in format LIVE text.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Unul dintre cei care au fost la pescuit cu președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în ziua flagrantului, este directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu. Acesta a anunțat...
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
#viziere VeDemJust coronavirus, #donatii viziere medici coronavirus , #coronavirus
Comentarii