S-a trecut la productia de viziere la scara macro: A venit tirul cu material plastic, mai e nevoie de donatii suplimentare

Sambata, 11 Aprilie 2020, ora 10:00
4778 citiri
S-a trecut la productia de viziere la scara macro: A venit tirul cu material plastic, mai e nevoie de donatii suplimentare

Mii de viziere au fost confectionate in ultimele saptamani de voluntari, prin tehnologie laser, in mici ateliere, dar acum se trece la scara macro. Asociatia VeDemJust a reusit sa contracteze un tir cu plasticul necesar pentru 300.000 de viziere, dar face apel in continuare la donatii pentru ca productia sa continue si vizierele sa ajunga inclusiv in R.Moldova.

"Astazi a ajuns in Cluj-Napoca materialul plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acopera nevoile imediate ale personalului medical din Romania si Republica Moldova. Pentru plata acestuia, asociatia Vedem Just, a reusit sa stranga in 10 zile, suma de 30.000 Euro. Organizatia face un apel catre cetateni sa sustina prin donatii aceasta initiativa pentru a achita materia prima achizitionata", a anuntat vineri seara VeDemJust.

Echipa de proiect, formata din Cristi Danilet, Ironim Morar, Oana Negru, Catalin Pop, Lucian Checherita si Cristian Bondor, impreuna cu firme de profil industrial din tara (Perfect Seal, Carbochim, Rondocarton, Ardushop, Seenprint, Valrom, Ambalajulperfect.ro), colaboreaza cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

MAI "va prelua vizierele pe masura ce sunt produse si le va distribui in toate unitatile sistemului sanitar din linia 1, 2 si 3 a luptei COVID-19", precizeaza sursa citata.

Este stiut ca "vizierele constituie un echipament ce asigura protectie maxima celor care vin in contact direct cu persoanele infectate cu coronavirus".

"Intr-o prima faza, efortul de a produce viziere s-a distribuit intre centre mici de prelucrare laser pe baza de voluntariat. Astfel, pentru moment s-au acoperit urgentele majore. Dar ne asteptam la un razboi de uzura ce va necesita o sursa mare si constanta de viziere pentru cadrele medicale. De aceea, ne-am propus eficientizarea productiei in perioada imediat urmatoare: vom apela la o metoda de productie la scara macro in Cluj, Sibiu si Bucuresti, pentru ca apoi sa determinam modul optim de prelucrare a materialului si procesul logistic (aprovizionare, transport, distributie).(...)

Pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de productie, ambalare, distributie si costuri neprevazute din cauza situatiei atipice in care ne aflam, apreciem ca mai este nevoie de o suma de 24.000 Euro", precizeaza VeDemJust.

Judecatorul Cristi Danilet, fondator al VeDemJust si unul dintre coordonatorii proiectului, subliniaza ca este vorba despre o "cursa contra cronometru".

"Incepem productia luni. Ne straduim sa recuperam intarzierile furnizorului de material, cu care ne-am confruntat in primele zile, astfel incat vizierele sa ajunga cat mai curand posibil in toate spitalele din Romania si Republica Moldova (...) Le suntem recunoscatori tuturor celor care au donat pana in prezent. Ne bazam in continuare pe ei pentru a aduna fondurile necesare pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune de sprijin si protectie a celor care au grija de noi", a adaugat Cristi Danilet.

Cei care vor sa fie parte din efortul national de echipare a spitalelor romanesti pot continua sa faca donatii folosind metodele pe care le gasiti aici: https://vedemjust.ro/doneaza si aici: https://fb.com/donate/519085202137369.

Urmareste desfasurarea actiunilor VeDemJust pe pagina de facebook:

Ramai pe Ziare.com pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre pandemia de Covid-19, transmise in format LIVE text.

C.B.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...
Comentarii