Sanador face teste pentru coronavirus, la cerere UPDATE

Vineri, 20 Martie 2020, ora 14:55
35886 citiri
Sanador face teste pentru coronavirus, la cerere UPDATE
Foto: Facebook/ Sanador

Spitalul Clinic Sanador a anuntat ca, incepand de vineri, face teste la cerere pentru coronavirus.

Potrivit anuntului, rezultatele sunt gata in 24 de ore, iar recoltarea probei se face la laboratorul din Calea Plevnei, 172. Pretul analizei: 350 de lei!

"Incepand de astazi, testam la cerere populatia adulta pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe baza de programare la 021 9699.

Locatie: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172.

Orar: Luni - Vineri 07.00 - 19.00.

Rezultatele sunt gata in 24h si se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de proba.

Pret: 350 lei", a anuntat unitatea spitaliceasca pe Facebook.

UPDATE Sanador precizeaza ca pana acum a efectuat, gratuit, acoperind din fonduri proprii, sute de testari.

"Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem sustine. De asemenea, am facut toate demersurile necesare catre Ministerul Sanatatii pentru a intra in Programul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit si dorim in continuare ca pacientii asigurati sa beneficieze de testare fara plata.

Mentionam ca incasarile sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar si pentru echipamente, dezinfectanti si achizitia de noi kituri. Dorim cu putere sa venim in sprijinul oamenilor si in acest sens am pus la dispozitie spatii si aparatura, am suplimentat rigorile in privinta igienei, controlului si a triajului. Credem ca in acest context unic de pandemie orice actiune este importanta. Ramanem deschisi la orice colaborare pentru a usura situatia oamenilor care au nevoie de testari", se arata pe pagina de Facebook a Sanador.

Reactiile in mediul online la acest anunt au fost mixte. Pe de o parte, sunt multi internauti care critica faptul ca aceste teste nu au fost indreptate catre Ministerul Sanatatii, pentru a fi distribuite in functie de nevoie.

"Ceea ce faceti e profund neetic. Ar trebui sa va oferiti capacitatea de testare pentru a testa conform prioritatilor stabilite", "Rusine sa va fie unde va este solidaritatea omenia voi chiar meritati inchisi la fel ca toate clinicile private fiindca v-ati imbogatit din tara noastra" sau "Cei de la stat nu au suficiente aparate si laboratoare pentru teste, iar privatii s-au decis ca e de scos un profit rapid. Fiind situatie de urgenta, laboratorul ar trebui rechizitionat pentru testele care au sens pentru oprirea raspandirii, ca nu se gasesc pe toate drumurile din cate inteleg" - au fost doar cateva dintre comentariile negative.

De cealalta parte, sunt si oameni bucurosi ca acum se pot testa, chiar daca pretul este piperat.

"In ciuda multor dintre comentariile de aici, felicitari ca oferiti optiunea asta celor care vor sa se testeze voluntar!", a scris un cetatean.

Amintim ca 308 romani au fost diagnosticati cu COVID-19 pana vineri, cand au fost anuntate 31 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Citeste si 308 cazuri de coronavirus in Romania. 11 pacienti sunt la Terapie Intensiva, unii in stare grava

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Sanepid, Sanador, ... Business First, Safety Second :)))
Poza PASTILE
PASTILE
rank 5
Un test de dépistage du coronavirus? Je vis aux États-Unis et