"SARS CoV2 va ramane in viata noastra foarte multi ani". Sfaturile unui medic de familie

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 16:59
4495 citiri
"SARS CoV2 va ramane in viata noastra foarte multi ani". Sfaturile unui medic de familie
Foto: Unsplash

Incertitudinea care planeaza asupra noului an scolar, dar si numarul mare de cazuri noi de COVID-19 ii sperie pe elevi si parinti. Unii parinti prefera scoala online, altii n-au cu cine sa-si lase copiii acasa. Medicul de familie Eva Cristescu este de parere ca virusul va ramane in vietile noastre inca mult timp si trebuie sa invatam sa convietuim cu el.

"Frica parintilor nu este nu motiv serios ca elevii sa nu mearga la scoala", a declarat Eva Cristescu pentru TVR.

Medicul este de parere ca virusul SARS-CoV2 va ramane in viata noastra foarte multi ani de aici inainte. "Si daca vom avea un vaccin, va ramane. Pentru gripa avem vaccin, dar virusul gripal exista in continuare in viata noastra. Aparitia unui vaccin nu duce la disparitia virusului, unii nu se vor vaccina cum nu se vaccineaza nici de gripa", a subliniat medicul.

Eva Cristescu a mai aratat ca elevii primesc scutire medicala doar daca au probleme de sanatate si nu pot primi pentru ca parintilor le este teama sa-i lase la scoala.

"Daca copilul are o stare proasta de sanatate va primi scutire de la scoala, altminteri pentru ce sa-l scutim de scoala? Frica parintelui, daca ma intrebati pe mine, nu este un motiv serios pentru scutirea de scoala, adauga medicul.

Cu privire la scenariul galben care prevede scoala mixta, jumatate acasa si cealalta jumatate la scoala, medicul Eva Cristescu spune ca decizia in legatura cu impartirea clasei ar trebui luata prin discutii cu parintii si cadrele didactice.

"Nu medicul decide care este jumatatea de clasa care sta acasa si care este jumatatea care merge la scoala, cred ca alegerea asta trebuie facuta la nivelul unitatii de invatamant prin discutii cu parintii si cu cadrele didactice, acolo se decide si nu pe scutire medicala, ci pe buna intelegere", a aratat medicul Cristescu.

Eva Cristescu considera ca interactiunea cu bunicii, cu familia, incadreaza foarte multi dintre elevi in categoria de risc, dar cei mici trebuie totusi sa-si continue parcursul lor.

"Mai toti elevii din tara romaneasca sunt incadrati in categoria de risc pentru ca toti au bunici si membri de familie care ar putea sa aiba o boala cronica care sa-i puna la risc", a declarat medicul.

Medicul ii sfatuieste pe parinti sa nu puna pe umerii celor mici responsabilitatea transmiterii COVID-19 si sa nu le induca acestora sentimente de panica.

"Copiii nu trebuie sa se simta vinovati si nu trebuie sa le inducem sentimente de panica, mai mari decat este cazul. Sigur, vom fi atenti sa nu ducem copii cu infectii respiratorii la scoala", a adaugat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#coronavirus, #ramane, #viata, #parinti, #elevi, #profesori, #scoala, #educatie , #coronavirus