Scolile si gradinitele se inchid in perioada 11 - 22 martie - UPDATE

Luni, 09 Martie 2020, ora 20:55
23837 citiri
Scolile si gradinitele se inchid in perioada 11 - 22 martie - UPDATE

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, luni, sa isi asume varianta inchiderii scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, urmand ca masura sa fie prelungita, daca situatia o va impune.

Decizia se aplica de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban.

Astfel, a fost acceptata o varianta de compromis, varianta maximala fiind aceea de a suspenda cursurile scolare pana dupa vacanta de Paste.

UPDATE: "Comitetul a luat aceasta decizie de suspendare a cursurilor pentru a lasa posibilitatea parintilor de a gasi solutii de a tine copiii acasa. Nu puteam lua decizia de azi pe maine. Recuperarea cursurilor va fi hotarata dupa ce vom vedea evolutia situatiei in care ne aflam", a adaugat ministrul Educatiei Monica Anisie.

Conform ministrului, este luata in calcul varianta ca elevii sa participe la cursuri online.

Referitor la mediul academic, ministrul Educatiei a spus ca exista autonomie universitara, motiv pentru care decizia se ia de fiecare unviersitate in parte.

"Am trimis catre univeristati o nota prin care am solicitat sa anunte ministerul in cazul in care decid suspendarea cursurilor", a mai spus Anisie.

Amintim ca luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a facut apel la Comitetul pentru Situatii de Urgenta sa ia decizia de a inchide scolile.

Dupa cateva ore, Monica Anisie, ministrul Educatiei, a hotarat suspendarea desfasurarii tuturor olimpiadelor scolare judetene si regionale, precum si a competitiilor sportive, pana la o data care va fi comunicata ulterior. Ministerul a transmis ca suspendarea cursurilor din unitatile de invatamant este atributia EXCLUSIVA a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Tot luni, premierul interimar Ludovic Orban a transmis ca inchiderea scolilor pentru a preveni raspandirea coronavirusului nu este o masura care poate fi luata usor pentru ca, pe de o parte, perturba procesul educational, iar pe de alta parte, trebuie vazut ce se va intampla cu copiii care raman acasa, intrucat nu toti au de cine sa fie supravegheati.

Pe de alta parte, presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, spunea, luni dupa amiaza, ca masura inchiderii scolilor ar trebui facuta gradual, medicul punctand ca e greu de crezut ca cei mici vor sta in casa pentru o perioada lunga.

Iata cele mai proaspete informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati

Citeste si:
Raport COVID 22 ianuarie 2022 Peste 19.000 de cazuri noi și 48 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Crește numărul persoanelor internate la ATI
Raport COVID 22 ianuarie 2022 Peste 19.000 de cazuri noi și 48 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Crește numărul persoanelor internate la ATI
Grupul de Comunicare Strategică anunţă sâmbătă, 22 ianuarie, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 19.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 48 de decese, 4 fiind...
Coronavirus România Încă o zi cu peste 19.000 de cazuri noi în 24 de ore. Câte decese au fost raportate
Coronavirus România Încă o zi cu peste 19.000 de cazuri noi în 24 de ore. Câte decese au fost raportate
Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până sâmbătă, 22 ianuarie, la ora 10:00, s-au înregistrat peste 19.000 de cazuri noi de COVID-19. Au fost raportate 48 de decese, 4 fiind...