Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Se inchid restaurantele, barurile si cluburile interioare in 27 de localitati din Timis, printre care si Timisoara. Masca este obligatorie in tot judetul

Luni, 12 Octombrie 2020, ora 19:56
4672 citiri
Se inchid restaurantele, barurile si cluburile interioare in 27 de localitati din Timis, printre care si Timisoara. Masca este obligatorie in tot judetul
Foto: Pixabay

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a aprobat o hotarare privind instituirea masurii de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului, avand in vedere situatia epidemiologica de la nivelul judetului Timis si, respectiv, de la nivelul unor localitati unde rata de infectare a depasit 1,5 la mia de locuitori. Potrivit acestei hotarari se vor inchide restaurantele, barurile, cluburile in interior, iar masca devine obligatorie in tot judetul.

Astfel, pe intreg teritoriul judetului Timis se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, pe toata perioada starii de alerta, in spatiile publice deschise, astfel incat sa acopere nasul si gura, respectiv pe o raza de 100 m in jurul unitatilor de invatamant, in piete comerciale, targuri, oboare, piete de vechituri, piete agroalimentare, zone de asteptare, cozi formate la intrarea in diverse institutii si societati comerciale, statii de transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, in punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, gradini de vara, festivaluri publice si private, evenimente culturale publice si private si manifestari publice, ceremonii religioase, slujbe si rugaciuni colective, in zonele de promenada aglomerate incluzand centrele pietonale ale localitatilor si falezele din interiorul localitatilor, parcarile si zonele de agrement adiacente centrelor comerciale si mall-uri, in intervalul orar 6.00 - 24.00.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani.

In localitatile unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori, pe o perioada de 14 zile, se suspenda activitatile cu publicul in interiorul cladirilor a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, sali de evenimente, cafenelelor. Restaurantele pot functiona in regim take away (la pachet) si livrare la domiciliu. exceptie fac restaurantele si cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor si unitatilor de cazare.

Totodata, se suspenda activitatea barurilor, cluburilor si discotecilor din interiorul cladirilor. Si activitatea cinematografelor si a jocurilor de noroc se suspenda.

In 27 de localitati din Timis rata de infectare la mia de locuitori depaseste 1,5: Buzias - 2,86, Faget - 1,84, Sannicolau Mare - 2,34, Belint 1,63, Dudestii Noi- 3,78, Dudestii Vechi - 1,6, Dumbravita - 2,18, Gavojdia - 2,44, Ghiroda - 2,15, Ghizela - 1,74, Giroc - 2,28, Mosnita Noua- 2,21, Sag - 1,69, Saravale - 2,34, Teremia Mare - 1,70, Valcani 1,57. Timisoara - 1,91, Cenei - 1,63, Costeiu - 1,8, Foeni - 5,74, Iecea Mare - 2,21, Jamu Mare - 1,66, Jebel - 3,26, Pesac - 2,97, Pischia- 1,56, Sanandrei - 1,86, Secas 2,87. De asemenea, in 4 localitati s-a depasit pragul de 3 la mia de locuitori:Dudestii Noi - 3,78, Foeni - 5,74, Giroc - 3,01 si Jebel - 3,26.

Conform analizei facute de Directia de Sanatate Publica Timis, referitor la aceste localitati, a reiesit ca, pana in prezent, nu sunt intrunite conditiile pentru carantinarea lor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Timis, #Timisoara, #covid, #cazuri, #restrictii, #masca, #restaurante , #coronavirus