Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, sustine ca PMB a cerut Guvernului, inca de alaltaieri, fonduri pentru inchirierea de noi spatii pentru carantina, intrucat cele 300 de locuri pregatite sunt deja ocupate.
Badulescu spune ca inca nu s-a primit niciun raspuns si nu exista deocamdata o solutie, iar persoanele care asteapta triajul stau in aeroportul de la Otopeni si 4-5 ore.
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume
"Alaltarieri, Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a solicitat, prin intermediul Prefecturii, alocarea de fonduri in vederea inchirierii de noi spatii pentru organizarea centrelor de carnatina, deoarece, institutional, primariile din Bucuresti si Primaria Capitalei au consumat locurile care erau prevazute pentru acest tip de carantina.
Pana la acest moment nu am primit un raspuns de la Guvernul Romaniei, motiv pentru care ne aflam in imposibilitate sa demaram contractarea acestor servicii", a declarat, joi, Badulescu, la Digi24, citat de News.ro.
El a mai spus ca in cursul zilei de miercuri au intrat in tara peste 50.000 de oameni, iar in Bucuresti peste 11.000, multi fiind din zona rosie.
"Pana acum, noi am carantinat undeva la 300 de persoane. Din acest moment, noi nu mai avem capacitatea sa introducem in carantina institutionalizata pe nimeni", a mai spus Badulescu, precizand ca in centrele de triaj de la Otopeni se asteapta si 4-5 ore.
La randul sau, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca Guvernul trebuie sa contribuie efectiv cu spatii care sa fie transformate in centre de carantina.
"Guvernul trebuie sa contribuie efectiv. Uitati care e situatia, avem 30.000 de locuri pentru carantinarea unor persoane vulnerabile, aflate in situatii de calamitate, incendii, cutremure, nu pentru pandemie. In acest moment, trebuie identificate spatii care sa aiba camere sa tina 1, 2, 3 persoane din aceeasi familie, in toate conditiile cerute de DSP", a declarat primarul, intr-o interventie telefonica la Antena3.
Gabriela Firea a mai precizat ca Primaria Capitalei nu dispune de astfel de spatii.
"Nu avem nici universitatile in subordine, sa zici ca avem caminele cu locuri. Noi trebuie neaparat sa identificam spatii adecvate, care sa corespunda cerintelor DSP. Identificam si noi, si primariile de sector. Este un efort comun.
Avem 300 de locuri de carantina ocupate in Bucuresti. Am mai gasit ieri o cladire cu 150 de locuri din care mai sunt disponibile 60 de locuri. Dar oricand putem fi sunati si sa ne zica ca vor locuri pentru 20-30 de romani care s-au intors din Italia", a adaugat primarul.
Firea a vorbit si cu oameni din mediul privat pentru a face rost de cladiri.
"Am facut apel cu totii la mediul privat, ca le platim chirie, avans, doar sa ne puna la dispozitie cladiri care sa cuprinda camere separate si cu toalete, pentru ca multi patroni nu vor sa le puna la dispozitie din motive evidente, iar cei care au vrut pana acum aveau prea putine locuri. Era greu sa asiguri paza, sa mergem cu 10 locuri... Ideale ar fi cladiri cu peste 40-50 de camere.
Am vorbit cu un om de afaceri din Romania, care se ofera sa puna la dispozitie o cladire cu 40 de camere. Un viceprimar merge acum acolo cu un reprezentant de la DSP, sa vada conditiile exacte", a mai spus edilul la Antena3.
O cladire imensa incalzita pana si treptele Mantuiri !!
Vinovati... Vezi tot