Streinu-Cercel recomanda izolarea pe o perioada de 6-10 saptamani pentru persoanele in varsta

Vineri, 20 Martie 2020, ora 20:44
13717 citiri
Streinu-Cercel recomanda izolarea pe o perioada de 6-10 saptamani pentru persoanele in varsta
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals", recomanda persoanelor in varsta sa se izoleze acasa pentru un interval de 6-10 saptamani, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus.

"In urmatoarele 6-10 saptamani, persoana in varsta sa fie izolata, sa i se dea alimentele la usa. Adica lasi punga la usa, suni si pleci", a spus Adrian Streinu-Cercel.

El a adaugat ca autoritatile ar trebui sa ia masuri de ajutorare a batranilor care nu au apropiati, inclusiv prin cazarea lor in locuri special amenajate unde sa li se asigure bunurile necesare.

In ce priveste eficienta testelor pentru depistarea coronavirusului, Streinu-Cercel spune ca urmatoarele 10 zile vor reprezenta o perioada decisiva care va spune autoritatilor cum sa faca testarea.

"O categorie de testare este cea a pacientilor care au simptomatologie si au avut contact epidemiologic. O a doua categorie este cea a celor care nu au niciun fel de contact, dar au boli severe respiratorii. A treia testare este cea a personalului medico-sanitar. Ca sa reusim sa avem imaginea epidemiei, vom folosi teste rapide", a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a estimat ca numarul cazurilor in Romania va creste usor in perioada urmatoare daca masurile impuse de autoritati vor fi respectate cu strictete.

"Atentie foarte mare! Sunt doua tipuri de teste rapide. Este un prim test care identifica prezenta anticorpilor, respectiv reactia organismului fata de conflictul pe care l-a avut cu coronavirusul si astea sunt teste anamnestice si nu au o valoare in momentul in care vrem sa facem un diagnostic pe baza acutei imediata, adica sa depistam daca persoana respectiva este infectata cu virus, pentru ca aceste teste cauta raspunsul nostru fata de virus.

Si sunt teste care nu sunt de imunofluorescenta si care cauta virusul si care sunt echivalentul faimoaselor teste de PSR de care facem vorbire acum. Acestea sunt bune", a declarat Adrian Streinu-Cercel la Marius Tuca Show.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#batrani coronavirus izolare, #coronavirus Romania , #coronavirus
Comentarii
Poza PopuliVax
PopuliVax
rank 1
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și-ar fi indicat ca-n perioda asta să se-nvețe și să nu mai mănânce,