Tataru: S-ar putea sa numim conducere militara si la Spitalul Vrancea. Fostul director a plecat cu documentele! UPDATE Cum se apara managerul

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 14:08
11500 citiri
Tataru: S-ar putea sa numim conducere militara si la Spitalul Vrancea. Fostul director a plecat cu documentele! UPDATE Cum se apara managerul
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat duminica dimineata ca e posibil ca si la Spitalul Judetean din Vrancea sa fie instalata conducere militara. Asta si din cauza ca fostul director al unitatii sanitare, deja infectat cu noul coronavirus, a plecat cu toata documentatia administrativa, a mai spus Tataru.

"Focsaniul (unde se afla Spitalul Judetean Vrancea - este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie, la nivelul Spitalului Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital - ca a plecat cu toata documentatia si ce mai avea prin birou este o problema (...)

Maine vom fi la Focsani si ne gandim dupa evaluarea locala la un manager militar, am vorbit si cu domnul ministru al Apararii. Vom duce si la Focsani cred, o conducere militara", a spus Nelu Tataru, pentru Digi 24.

Intrebat de jurnalistii postului de televiziune daca se va mai deplasa si in alte locuri, in cursul zilei de luni, Nelu Tataru a spus ca are programate mai multe vizite de lucru, dar ca nu poata garanta nimic, in conditiile in care ceea ce are de facut la Focsani i-ar putea lua mai mult timp decat se prevazuse initial.

Tataru a mai spus la Digi 24 ca o alta mare problema, in Vracea, este ca mai multi pacienti infectati, inclusiv cadre medicale, se afla la domiciliu. Or, protocoalele medicale din Romania prevad ca bolanvii trebuie internati.

Doar daca numarul bolnavilor va creste foarte mult se va apela la directionarea bolnavilor spre zone tampon, in care sa fie tratati sub supravhegherea medicilor de familie sau a celor din reteaua de medicina scolara.

Nelu Tataru: Sa mentinem restrictiile acum, ca sa ne stragem in brate de Paste, anul viitor

Totodata, intr-un mesaj pascal, Nelu Tataru le-a transmis romanilor ca eforturile medicilor, oricat de mari, nu pot fi suficiente pentru ca Romania sa iasa repede din aceasta criza. Pentru asta e nevoie ca si populatia sa inteleaga ca trebuie sa pastreze distanta sociala, chiar daca se apropie Sfintele Pasti.

"Este necesar ca in aceste doua saptamani critice sa mentinem, mai mult ca niciodata, restrictiile si regulile de distantare sociala, chiar daca este si mai greu in acest momente. In acest fel vom salva vietile noastre si ale apropiatilor si ne vom reuni curand sanatosi (...)

Gandurile mele se indreapta catre toti cei care lucreaza acum pentru noi in toate domeniile de activitate. Un gand special catre toti colegii mei din sistemul sanitar care se afla in linia intai si carora le doresc putere de munca si le solicit ca in aceste zile de grea incercare sa dea, inca o data, dovada de responsabilitate si solidaritate. Intotdeauna personalul medical a stiut sa raspunda prezent si sa isi onoreze meseria.

Numai impreuna vom putea sa trecem de aceasta perioada si vom putea face ca, anul viitor, sa ne strangem in brate cu ocazia Sarbatorilor Pascale", a transmis Nelu Tataru, potrivit Agerpres.

Directroul Spitalului Judetean din Vrancea: Nu m-am ascuns absolut nicaieri, sunt tinta unor atacuri politice

UPDATE Directorul Spitalului Judetean din Vrancea, Constantin Mandrila, a declarat, la solicitarea postului de televiziune Antena 3, ca nu s-a ascuns, ci e in izolare, in apropierea spitalului. Si ca "doar 9" salariati ai spitalului sunt infectati cu noul coronavirus, la acest moment.

"Nu m-am ascuns absolut nicaieri, eu joi, in momentul in care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anuntat Ministerul, m-am prezentat imediat in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean, in triaj, unde mi s-au luat analizele si mi s-a facut controlul.

In urma acestui control, medicul sef al sectiei de boli infectioase a constatat ca sunt un caz usor Covid - 19, spunandu-mi ca pot sa ma tratez la un domiciliu ales si sa ma autoizolez", a declarat managerul spitalul Focsani duminica, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Constantin Mandrila afirma ca adresa la care se afla este langa spital si ca a notificat inca de vineri directorul medical al spitalului cu privire la faptul ca se va muta intr-un domiciliu ales, in care se va autoizola, el precizand ca si-a luat computerul din spital de fata cu directorul medical si ca i-a comunicat directorului medical al unitatii sanitare faptul ca doreste sa colaboreze.

"Dumnealui a fost de acord, in acelasi timp am notificat scris si DSP Vrancea, ca mi-am ales un domiciliu si m-am autoizolat, am toate documentele, inclusiv contract de la o firma pentru deseurile periculoase ca sa pot sa le elimin, si nu a fost nicio problema, iar astazi m-am trezit cu telefon de la prefect in care spune ca obligatoriu trebuie sa ma duca la boli infectioase, altfel vine si ma muta cu forta" a mai relatat managerul.

Acesta spune ca "doar 9 cadre din 1300 de angajati" ai spitalului Judetean de la Focsani au fost infectate cu noul coronavirus.

Managerul a mai spus ca se considera ca este tinta unui "tratament inuman", acuzand atacuri politice la adresa sa din partea "echipei liberale".

"Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las in urma mea pentru cel putin o luna de zile pentru combaterea Covid in spital, inclusiv echipamente medicale, absolut tot. (...) Medicul mi-a recomandat obligatoriu sa am odihna fizica si psihica, numai odihna nu se numeste asta, este hartuire pe fata" a mai afirmat Constantin Mandrila.

Citeste cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Nelu Tataru conducere militara spital Focsani , #coronavirus