Toate evenimentele cu peste 100 de persoane in spatii inchise sunt interzise! Inclusiv, slujbele din biserici

Miercuri, 11 Martie 2020, ora 12:16
43411 citiri
Toate evenimentele cu peste 100 de persoane in spatii inchise sunt interzise! Inclusiv, slujbele din biserici

Miercuri dimineata a avut loc o noua sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), unde au fost stabilite alte masuri pentru a limita raspandirea coronavirusului in tara noastra.

Deciziile au fost anuntate de la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru.

Seful DSU a anuntat ca este interzisa organizarea evenimentelor cu peste 100 de participanti in spatii inchise, aici fiind incluse evenimentele sportive, stiintifice, religioase, culturale sau de divertisment.

"Anuntam restrictionarea evenimentelor culturale, de divertisment, religioase, etc. cu participarea a peste 100 de persoane, pana la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Teatre, sali de cinema, orice alta activitate care se desfasoara in spatiu inchis.

Pana la 100 de persoane e OK, peste 100 de persoane nu e. Daca se poate, sa se faca in aer liber", a declarat Arafat, cu referire in special la slujbele religioase.

Aceasta interdictie nu se refera la hypermarketuri sau mall-uri, dar cinematografele sa nu aiba peste 100 de oameni in sala la o proiectie.

De asemenea, Arafat a mai anuntat ca se vor sista activitatile cu public in cazul muzeelor, pana in ziua de 31 martie si cu posibilitate de prelungire a perioadei.

Totodata, seful DSU a anuntat "recomandarea suspendarii activitatii didactice in cazul invatamantului superior, pana la 31 martie". Aceasta perioada paote fi prelungita in functie de evolutia raspandirii noului coronavirus.

"(...) Recomandarea suspendarii activitatii didactice in cazul invatamantului superior, pana la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a datei. Exista metode didactice alternative, online, la distanta etc. S-a ridicat si problema caminelor. Aici ramane la latitudinea universitatilor de a gasi solutii pentru reducerea numarului de studenti.

Exista foarte multe diferente si fiecare universitate poate lua decizia, dar sistarea activitatii didactice cu studentii in cadrul universitatilor e obligatorie. Aceasta este sistata pana la 31 martie", a mai precizat Raed Arafat.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

In acelasi timp, Arafat a mai anuntat ca se suspenda, timp de 6 luni, distributia medicamentelor esentiale pentru tratarea coronavirusului in afara Romaniei.

Lista medicamentelor respective va fi stabilita de Ministerul Sanatatii.

La randul sau, secretarul de stat in MS Nelu Tataru a precizat ca, pana acum, in Romania, au fost confirmate 31 de cazuri de coronavirus.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii