Carantina obligatorie pentru toti oamenii care merg in New York. Noua tulpina de COVID-19 provoaca ingrijorare

Joi, 24 Decembrie 2020, ora 07:42
2194 citiri
Carantina obligatorie pentru toti oamenii care merg in New York. Noua tulpina de COVID-19 provoaca ingrijorare
FOTO Pixabay

New York City a decis, miercuri, 23 decembrie, obligativitatea de intrare in carantina a calatorilor din strainatate, pentru a proteja orasul de noua tulpina de Covid-19 din Marea Britanie, in timp ce lucratorii din sectoarele esentiale, cum sunt paramedicii, au inceput sa fie vaccinati, relateaza Reuters.

Primarul Bill de Blasio a declarat reporterilor ca toti calatorii internationali care vin in New York City vor incepe sa primeasca un ordin de intrare in carantina din partea primariei, livrat prin posta la locuinte si hoteluri, si ca ofiterii biroului serifului din oras vor vizita calatorii din Marea Britanie.

Toti calatorii internationali trebuie sa furnizeze informatiile de contact la sosirea in oras, iar cei descoperiti ca incalca ordinele de carantina ar putea fi amendati cu 1.000 de dolari pe zi, a spus de Blasio.

"Va avea loc o monitorizare, o vizita directa la domiciliu sau o vizita la hotel, a unui ofiter, pentru a confirma ca se respecta carantina", a spus de Blasio.

Precautia mai mare a New York City, care este un centru global de calatorii, vine in timp ce zeci de tari si-au inchis frontierele pentru calatorii din Marea Britanie, iar guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a cerut companiilor aeriene sa verifice calatorii britanici pentru COVID-19, dupa descoperirea unei noi tulpini a coronavirusului, mult mai contagioasa.

Producatorii de medicamente incearca sa confirme ca vaccinurile nou dezvoltate sunt eficace impotriva noii tulpini a virusului, dar si-au exprimat increderea in acest sens.

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer si BioNtech si Moderna au fost aprobate pentru utilizare de urgenta in Statele Unite.

Guvernul SUA a a anuntat, miercuri, ca va plati grupului Pfizer aproape 2 miliarde de dolari pentru a 100 de milioane de doze suplimentare din vaccinul sau pentru Covid-19, pana in iulie 2021.

Vaccinarile au inceput in New York City pe 14 decembrie, fiind vaccinat un prim grup de lucratori din domeniul sanatatii.

Miercuri, un alt grup de lucratori esentiali cu prioritate ridicata a fost vaccinat, de la Departamentul de Pompieri din New York City (FDNY).

Aproximativ 6.000 din cei 17.000 de angajati ai departamentului de pompieri au contractat virusul in acest an, a declarat reporterilor comisarul pentru incendii din New York, Dan Nigro. Peste 400 de paramedici ai FDNY s-au aliniat miercuri pentru a primi primele doze de vaccin Moderna.

Aproape 30.000 de vaccinari impotriva Covid-19 au fost administrate miercuri in New York, potrivit departamentului de sanatate al orasului. Departamentul a raportat miercuri si prima reactie alergica semnificativa la vaccin, dar a subliniat ca astfel de reactii sunt rare. Lucratorul din domeniul sanatatii afectat era in stare stabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#New York, #carantina, #Covid 19, #tulpina noua , #coronavirus