AUDIO Cadavrul unui roman mort de COVID-19, tinut intr-o remorca din spatele spitalului. Raspunsul obraznic primit de un membru al familiei: "Ce-ai vrea, sa-l pui pe tava?"

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 12:11
3262 citiri
AUDIO Cadavrul unui roman mort de COVID-19, tinut intr-o remorca din spatele spitalului. Raspunsul obraznic primit de un membru al familiei: "Ce-ai vrea, sa-l pui pe tava?"
In aceasta remorca se tin decedatii de la Spitalul din Lugoj FOTO: ziardehunedoara.ro

Familia unui barbat mort din cauza coronavirusului intr-un spital din Lugoj a fost nevoita sa plateasca 1.200 de lei unei firme de pompe funebre care depozitase defunctul in remorca unui TIR, in spatele spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei" din Lugoj.

Oamenii spun ca, dupa durerea provocata de pierderea persoanei dragi, au fost nevoiti sa treaca si prin alte umilinte.

De la spital li s-a spus ca decedatul a fost predat unei firme de pompe funebre, care are un TIR in curtea spitalului, scrie Ziarul de Hunedoara.

Acolo, intr-adevar, au gasit o remorca de TIR neinmatriculata, inconjurata de mormane de gunoaie. La nivel declarativ, remorca ar apartine unei firme de pompe funebre. Insa, din documente reiese ca apartine unei firme care are activitate in domeniul alimentatiei publice.

Pentru faptul ca au tinut cadavrul in remorca 14 ore, angajatii firmei de pompe funebre le-au cerut apartinatorilor 1.200 de lei.

Ce ati vrea, sa vi-l puna pe tava? Cum au gasit rudele defunctul

Rudele defunctului s-au plans ca, pe langa faptul ca li s-a perceput aceasta taxa, atitudinea angajatilor firmei de pompe funebre a fost scandaloasa. Din acest motiv, au insistat sa fie desfacut sacul in care se afla cadavrul pentru a-l identifica. Persoana decedata a fost pusa in sac cu tot cu tuburile de la terapie intensiva, avea un cearsaf murdar legat de gat si era plina de sange.

"In ce conditii, domnule? Ce-ai vrea, sa-l pui pe tava sau ce?", a fost replica angajatului de la firma de pompe funebre, la intrebarile adresate de rudele decedatului despre conditiile din remorca TIR-ului (inregistrare audio).

Spitalul: Noi le dam curentul

"Nu stiu despre asta, noi avem un contract de colaborare pentru depozitare, restul tine de ei, nu de mine. Contractul este sa ne puna la dispozitie remorca, noi le dam curentul. Deci, noi ii dam curent pentru remorca, el tine remorca aici si noi avem dreptul sa ne depozitam pacientii la el in remorca. Doar sa-i depozitam. Restul, mai departe, ce se intampla cu ei de aici... Transportul de aici, incolo sau ce se mai intampla, nu stiu sa va spun. Nu stiu, chiar nu stiu nimic. Noi nu avem prevazut nimic, doar un protocol de colaborare. Nu se depoziteaza doar pacientii nostri (?!!), se depoziteaza si pacienti din alte spitale, de la Timisoara. Ii aduce si ii pune aici. Asta a fost intelegerea, ne dati curentul si pe voi nu va costa nimic. E protocol de colaborare, nu e contract", a declarat medicul Erwin Floroni pentru publicatia Ziar de Hunedoara.

In ceea ce priveste felul in care a fost pus in sac cadavrul pacientului, medicul a invocat protocoalele conform carora decedatii de COVID-19 s-ar pune in sac cu tot ce tine de materiale.

Pe 13 martie 2020, Ministerul Sanatatii a publicat un document intitulat "Protocolul specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). In acest protocol este un capitol care face referire la respectul care trebuie acordat unei fiinte umane decedate, iar regulile de manipulare a unui decedat de Covid nu sunt diferite fata de regulile in cazul decedatilor din alte cauze. Cu exceptia masurilor de protectie, extrem de drastice.

"Persoanele care manipuleaza si transporta cadavrul vor lua in considerare respectul fata de demnitatea umana, orice activitate sau actiune asupra corpului unei persoane decedate avand la baza grija si respectul cuvenit unei fiinte umane decedate", se arata in documentul Ministerului Sanatatii.

Medicii legisti spun cum arata inima unui bolnav de coronavirus. Autopsiile dezvaluie schimbari cardiace suprinzatoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tragedie la Craiova: Un mort și patru răniți după o explozie violentă într-un bloc. O parte din imobil s-a prăbușit
Tragedie la Craiova: Un mort și patru răniți după o explozie violentă într-un bloc. O parte din imobil s-a prăbușit
O femeie, în vârstă de 52 de ani, a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, după ce o explozie, neurmată de incendiu, s-a produs, miercuri seară, 17 aprilie, într-un bloc din...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#coronavirus, #decedati, #protocol persoane decedate, #transport pacienti coronavirus, #mort de coronavirus in remorca tirului , #coronavirus