Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un intreg oras din California este testat pentru coronavirus de cercetatori

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 11:02
3838 citiri
Un intreg oras din California este testat pentru coronavirus de cercetatori
Foto: Arhiva Ziare.com

Cercetatori americani au demarat, luni, un program de testare a intregii comunitati dintr-un oras din nordul Californiei in scopul depistarii noului coronavirus si ai anticorpilor pentru aceasta infectie, unul dintre primele demersuri de acest fel de la inceputul pandemiei in Statele Unite.

Bolinas, un oras instarit situat in regiunea de coasta a comitatului Marin, in apropiere de Silicon Valley, a colectat fonduri pentru a-i testa pe toti cei 1.680 de rezidenti, in parteneriat cu Universitatea California din San Francisco (UCSF), potrivit Reuters.

Aenor Sawyer, asistent universitar in cadrul UCSF si locuitor al orasului Bovinas, a precizat ca localizarea unica a orasului - aflat la o distanta de 3 kilometri de autostrada, fara sa fie traversata de vreun drum - ar oferi informatii comunitatii medicale despre mecanismul de raspandire a bolii.

"Suntem asadar destul de izolati, intr-o zona rurala, cu ecosisteme stabile in ultimele cateva saptamani. Asa ca ar fi foarte interesant sa vedem impactul virusului in acest context", a spus Sawyer.

Testele sunt oferite in mod gratuit. Voluntarii indruma rezidentii sa mearga la centrele de testare "drive-through" pentru realizarea unui exudat nazal si prelevarii unei mostre de sange din deget. Exudatul are drept scop detectarea prezentei coronavirusului, in timp ce analiza de sange va pune in evidenta existenta anticorpilor, care va arata daca o persoana a fost sau nu infectata.

In Bolinas nu exista cazuri confirmate de coronavirus, dar multi rezidenti au peste 60 de ani si prezinta un risc crescut pentru a contracta COVID-19, boala respiratorie provocata de virus. Orasele Telluride, din statul Colorado, si Fisher Island, in Florida, sunt alte doua localitati care dispun de fonduri pentru a oferi teste gratuite tuturor rezidentilor.

Programul de testare din Bolinas reprezinta prima etapa dintr-un studiu prin care cercetatori din cadrul UCSF vor examina transmiterea bolii atat in regiuni rurale, cat si urbane. Oamenii de stiinta au ales Mission District, un cartier plin de viata, cu origini latine, din San Francisco, pentru a fi cel de-al doilea loc. Testele vor incepe aici sambata.

"Au fost asociate acest doua locuri: unul aici, in Bolinas, foarte rural, unde oamenii traiesc distantati, izolat. Iar un altul, la mai putin de o ora de mers cu masina, in Mission District, San Francisco, foarte dens populat, unde oamenii traiesc foarte aproape unii de ceilalti, foarte conectati", a spus Bryan Greenhouse, asistent universitar in cadrul UCSF, cercetator in cadrul acestui studiu.

"Monitorizand tipuri diferite de comunitati pe care le vom evalua intr-o scurta perioada speram sa putem extrapola si in alte locuri din nordul Californiei", a adaugat el.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#oras California testat coronavirus, #coronavirus America , #coronavirus