Un jurnalist critica procedura de pe Otopeni: Ne-au inghesuit ca pe vite intr-un holisor. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantina!

Luni, 24 Februarie 2020, ora 09:56
5869 citiri
Un jurnalist critica procedura de pe Otopeni: Ne-au inghesuit ca pe vite intr-un holisor. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantina!

Jurnalistul Dan Bucura a povestit, duminica, pe Facebook, cum a fost asteptat de autoritati pe aeroportul Henri Coada si cum medicul Streinu Cercel anunta la televiziunile de stiri ca cei veniti din zona Lombardia ar fi in carantina, dar ca, de fapt, lor nu li s-a spus nimic despre acest lucru.

"Prostie si ticalosie la un loc! Carantina de pe aeroportul Otopeni a fost o bataie de joc si o minciuna ordinara! Am fost in primul avion care a aterizat la Bucuresti, direct din patria coronavirusului italian (provincia Lombardia)❗ Adica zborul de Bergamo care a aterizat undeva la ora 15.

Anunturile lui Arafat, Streinu Cercel si altii vorbeau inca de dimineata despre o carantina stricta, culoare separate, asistenta medicala si alte masuri luate pentru toti cei ce vor veni din Italia.", a scris Dan Bucura pe Facebook.

El a precizat ca, in afara de politistii de Frontiera, care pareau depasiti oricum de situatie, nu i-a intampinat nimeni.

"Ne-au inghesuit ca pe vite intr-un holisor, unde am completat niste formulare. Fiecare cum a vrut si cum a stiut. Apoi, le-am predat acelorasi politisti. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantina, de obligatii sau masuri de preventie!", a adaugat jurnalistul.

Ulterior, spune jurnalistul, Streinu Cercel a anuntat ca oamenii veniti din zona respectiva ar fi in carantina la domiciliu.

"Cateva ore mai tarziu, l-am auzit la TV pe medicul Streinu Cercel ca noi suntem in carantina la domiciliu! La domiciliul cui, mai mincinosilor?! Nu ne-a spus nimeni de asa ceva pe aeroport!! Oare cati dintre sutele de romani intorsi din Lombardia au ascultat la TV bazaconiile doctorului Cercel?! De la TV trebuiau sa afle?! Va bateti joc de noi, incompetentilor!!", a incheiat Bucura, cerand demisia lui Cercel, Raed Arafat si Victor Costache, ministrul Sanatatii.

El a publicat pe Jurnalist.ro si cateva clipuri cu imagini cu pasagerii veniti din Lombardia.

"Pasagerii sunt pusi sa completeze o declaratie pe propria raspundere si apoi lasati sa plece acasa. Hartia cu pricina este aproape imposibil de verificat de catre Politia de Frontiera, singura institutie implicata momentan", noteaza el.

"Asa cum puteti vedea in toate filmarile prezentate, singurul lucru care s-a produs in aeroportul Otopeni este o busculada fara sens. Oamenii nu erau pregatiti cu pixuri, iar locurile dedicate completarii acelor formulare nu exista. Inclusiv peretii aeroportului au fost folositi de pasagerii sositi din Italia", a adaugat el.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...