Un medic infectionist din Iasi refuza detasarea la Suceava: Solicit anularea ordinului lui Arafat

Duminica, 19 Aprilie 2020, ora 23:00

   

Un medic infectionist din Iasi refuza detasarea la Suceava: Solicit anularea ordinului lui Arafat
Un medic infectionist din Iasi refuza sa fie detasat in focarul de la Suceava. Mihnea Hurmuzache spune ca nu a primit nicio copie a ordinului semnat de Raed Arafat si nici ordinul de la conducerea spitalului, ci doar o adeverinta.

"In Sambata Mare, zi traditional libera, conducerea spitalului a convocat comisia de disciplina in regim de urgenta, hotarandu-se a se face o plangere penala impotriva mea, motivul fiind binecunoscut in aceste zile - zadarnicirea combaterii epidemiei", a declarat Mihnea Hurmuzache.

Medicul spune ca nu a fost intrebat daca poate pleca din Iasi, in condtiile in care este singurul care are grija de mama sa de 90 de ani.

"Cum e posibil sa actionezi intr-un mod asa de miselesc, la comanda? Cum ai putea sa lasi o mama de 90 de ani singura, fara niciun ajutor sau o alta femeie din familie cu o recidiva tumorala sub chimioterapie, ca sa nu mai vorbesc de un copil sub 5 ani. Ma gandesc, daca se va intampla ceva cu ea, oare cine va fi responsabil de moartea ei?", a explicat acesta situatia in care se regaseste.

Doctorul Hurmuzache cere modificare modului de detasare a cadrelor medicale. El spune ca ar trebui sa se discute inainte cu cei care urmeaza sa fie trimisi sa munceasca in alte spitale."Solicit anularea ordinului din 28 martie a domnului Arafat, prin care drepturile mele fundamentale ca individ si medic, precum si drepturile mamei mele, familiei mele sunt incalcate in picioare, aplicarea acestui ordin in acest mod, ducand la momente absolut nefericite in viata fiecaruia dintre noi", a declarat medicul.

Atat conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, cat si conducerea DSP au explicat ca nu pot comenta situatia, intrucat ordinul de detasare nu a fost emis de autoritatile iesene.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 8408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Rafalle
rank 5
Motive
In general sefii de sectii sunt ...teroristi cu medici din subordine ! Nu o data se intampla sa fie complet necalificati. Sunt sefii de spitale cu comportament care ar jena si un gunoier.
Ordine nesemnate si fara un pachet stimulator de protectie nu-si au rostul.
Nu hranesti zeci de anu pui de napirci care au devenit dinozauri si trimiti acum in linia intai pe cei mai buni.
In linia intai sa intrei cei cu salarii babane si diplome luate dupa 25 de ani de taximetrie/ospatarie !
Utilizator sters
Razbunare
Tovarasa Carmen Dorobăț, directoarea, cea care mananca (...) toata ziua la Latrina 3, a găsit mijlocul ideal de a se răzbuna pe medicul recalcitrant (cel care a indrăznit sa o acuze de proasta gestionare a epidemiei pe "intangibila" C.D:). A urmat detasarea - o modalitate clasica de a scapa de "indezirabili" folostiă de comunisti. Ce naște din pisică...

Acuzația lui MH era clară: din spital se fură. Personal sunt sigur că e adevărat - furtul și șpaga sunt generale in spitalele romanești, oricat ar incerca Dorobaț să ascundă mizeria sub preș.
gica.paunescu
rank 2
Despre competenta si/ori cinste in spitale...
Indraznesc sa spun ca nu poate fi fum fara foc...N-o fi tocmai nebun de legat acest domn doctor, cu siguranta daca-i si radical in exprimare ( stiind ca se fura in spitalul de boli infectioase din Iasi), atunci i-au ,, copt-o'' cei de-acolo c-o ,,detasare'' la Vintu de Jos/Sus ( nu, nu-i judetul Alba, ci-i ca-n ,,Siciliana'' lui A. Baranga - doar ca nu-s indeplinite si conditiile; membrii familiei sale locuiesc in Iasi, totusi ! ). Sa fie chiar ,, tovarasa'', directoarea C.D. ?
FrumoasaTara
rank 5
Despre duamna carmen dorobat din famiglia dorobat putem citi mai ...
multe si aici: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/sotii-dorobat-condamnati-in-prima-instanta-pentru-mita--224611.html
Profilul perfect de manager in paradisul infractorilor !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor