Predictia sumbra a unui medic italian: "Vom trai cu virusul pe tot parcursul anului 2021"

Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 10:45
2713 citiri
Predictia sumbra a unui medic italian: "Vom trai cu virusul pe tot parcursul anului 2021"
FOTO Pixabay

Giuseppe Ippolito, directorul stiintific al Institutului Spallanzani, sustine ca oamenii ar trebui sa se obisnuiasca cu ideea nu vom scapa de COVID-19 nici in 2021. In plus, puncteaza faptul ca restrictiile reprezinta singura arma pe care o are acum omenirea la dispozitie.

"Va trebui sa ne confruntam cu aceasta pandemie cel putin pe tot parcursul anului 2021. Masurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca sa evitam raspandirea. Dar trebuie aplicate bine si este nevoie de colaborarea tuturor", a declarat Giuseppe Ippolito, citat de Corriere della Sera, precizeaza Hotnews.

Virusologul italian sustine ca restrictiile au drept scop reducerea circulatiei virusului si ca, daca pandemia nu poate fi tinuta sub control, orice efort va fi inutil. Mai explica ca totul depinde de cum sunt aplicate restrictiile si de respectarea lor.

In primele zile, virusul are un avantaj fiindca actioneaza intr-un mod absolut incontrolabil, oamenii infectati fiind contagiosi si cu 2-3 zile inainte de aparitia simptomelor, dupa cum explica medicul. Chiar daca persoanele sunt asimptomatice, pot infecta mai departe. Testarea si izolarea ar fi cele mai eficiente, cu conditia ca sistemul sa nu cedeze.

"Anthony Fauci, virologul american, a spus deja ca va trebui sa ne ocupam de aceasta pandemie cel putin pentru intregul an 2021, incercand sa o tinem sub control. Sunt de acord. Primele vaccinuri si tratamente care sunt mai eficiente decat cele actuale ar putea fi disponibile de la sfarsitul acestui an si inceputul anului viitor. Atunci va fi nevoie sa le distribuim si sa le facem accesibile pentru intreaga populatie a lumii. O sarcina organizationala si logistica care nu poate fi realizata in cateva saptamani", a mai explicat medicul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Este sezonul căpușelor! Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de o căpușă
Este sezonul căpușelor! Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de o căpușă
Când, în sfârșit, temperatura este plăcuta și iarba verde îți face cu ochiul, tu trebuie să te păzești de inamicul care te așteaptă în vârful ierbii. În intervalul mai–septembrie...
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi, a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esenţial să subliniem, spune aceasta, că, pe...
#medic, #italian, #covid, #virus, #simptome , #coronavirus