Un studiu demonstreaza efectele fizice si mentale ale COVID-19 in sport

Marti, 20 Octombrie 2020, ora 12:41
3056 citiri
Un studiu demonstreaza efectele fizice si mentale ale COVID-19 in sport
FOTO Unsplash

Un studiu realizat in comun de platforma Strava, cea mai mare comunitate sportiva mondiala, cu peste 70 de milioane de practicanti de sport, si de Universitatea Stanford din Statele Unite, demonstreaza costurile financiare, personale si de motivatie pe care le genereaza pandemia de Covid-19 in randul comunitatii sportive americane, informeaza agentia EFE.

Conform studiului, 131 de sportivi profesionisti chestionati au relevat o serie de schimbari substantiale in comportament, inclusiv schimbari drastice in programele de antrenament, precum si perseverenta si rezistenta comunitatii sportive profesioniste in timpul uneia dintre cele mai complicate perioade din istoria moderna.

In general, sportivii s-au antrenat mai mult si cu intensitate mai mare, desi se tem de efectele economice cauzate de restrictii.

Totodata, le-a fost afectata si sanatatea mintala. Unul din cinci sportivi (22,5 la suta) a recunoscut ca are dificultati sa se antreneze din aceasta cauza, in timp ce inainte de restrictiile impuse de pandemie, doar 3,9 la suta dintre sportivi s-au simtit deprimati mai mult de jumatate din zilele saptamanii, ceea ce inseamna o crestere de aproape sase ori.

De asemenea, conform aceluiasi studiu, inainte de pandemie numai 4,7 la suta dintre sportivi au afirmat ca se simt nervosi sau anxiosi jumatate din zilele saptamanii, in timp ce in timpul pandemiei de Covid-19, acest procent a crescut pana la 27,9 %.

Aspectul financiar este si el una din marile preocupari pentru sportivii americani participanti la sondaj, astfel ca 71 la suta dintre ei au suferit pierderi derivate din activitatile lor sportive.

Sondajul a reunit raspunsurile a 131 de sportivi profesionisti de la discipline de anduranta din Statele Unite, incluzand ciclisti (39%), maratonisti (44%) si triatlonisti (11%) in activitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#studiu, #efecte, #mental, #fizic, #coronavirus, #sport , #coronavirus