Vaccinul AstraZeneca oferă o protecție mai mare pe termen lung față de serul de la Pfizer STUDIU

Joi, 19 August 2021, ora 12:58
6306 citiri
Vaccinul AstraZeneca oferă o protecție mai mare pe termen lung față de serul de la Pfizer STUDIU
Ambele seruri se administrează în două doze FOTO Pixabay

Un studiu publicat joi, 19 august, de cercetători de la Universitatea Oxford, a arătat că eficienţa împotriva Covid-19 a vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech scade mai repede decât cea a serului AstraZeneca.

„Două doze de Pfizer-BioNTech au o eficienţă mai mare, iniţial, împotriva noilor infecţii, dar aceasta scade mai repede în comparaţie cu două doze de AstraZeneca-Oxford”, au spus cercetătorii de la Oxford.

Studiul este bazat pe rezultatele unui sondaj realizat de Office for National Statistics din Regat care a derulat, aleatoriu, teste PCR din decembrie 2020 până luna aceasta.

A fost descoperit că „dinamica imunităţii după două doze diferă semnificativ” între Pfizer şi AstraZeneca, potrivit Departamentului de Medicină Nuffield din Universitate.

Pfizer are „o mare eficienţă iniţială”, dar „a înregistrat un declin mai rapid în protecţia împotriva unei încărcături virale mari şi a infecţiei cu simptome”, la câteva luni de când schema de vaccinare a fost completă, deşi ratele rămân scăzute pentru ambele vaccinuri.

„Rezultatele arată că, după patru până la cinci luni, eficienţa acestor două vaccinuri va fi similară”, au adăugat oamenii de ştiinţă, subliniind că efectele pe termen lung trebuie studiate.

Rezultatele studiului au fost publicate în timp ce Israelul administrează deja doza suplimentară de Pfizer, după ce 58% din populaţie a primit deja două doze din acest vaccin.

SUA urmează să ofere spre administrare a treia doză de Pfizer şi Moderna, din 20 septembrie.

Cercetarea Oxford a mai descoperit că protecţia a fost mai mare în cazul celor care au fost deja infectaţi cu SARS-CoV-2.

Studiul a examinat două grupuri de peste 300.000 de oameni cu vârste mai mari de 18 ani, mai întâi în perioada dominată de varianta Alpha a coronavirusului, apărută în Kent (sud-estul Angliei), apoi, din luna mai, când Delta a devenit varianta dominantă.

El a confirmat că vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva Delta, care a fost descoperită în India.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca este oferit la scară largă în Marea Britanie, în timp ce persoanele cu vârste de până la 40 de ani primesc Pfizer sau Moderna, din cauza riscului de apariţie a cheagurilor de sânge.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vaccin COVID, #Pfizer, #AstraZeneca , #coronavirus