Ziare.com

Vela anunta noi masuri: Putem iesi doar in apropierea casei si in grupuri de cel mult 3, cu cateva exceptii

de Alexandra Sandru
Sambata, 21 Martie 2020, ora 21:45

   

Vela anunta noi masuri: Putem iesi doar in apropierea casei si in grupuri de cel mult 3, cu cateva exceptii
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat sambata seara noi masuri ce au fost luate in cadrul starii de urgenta decretate in urma cu 6 zile. Astfel, incepand de duminica seara, vor intra in vigoare noi masuri care limiteaza circulatia.

Romanii se vor putea deplasa doar daca merg la serviciu sau au nevoie de cumparaturi sau asistenta medicala. In rest, pot iesi in apropierea locuintei, in grupuri de cel mult 3 persoane, doar daca sunt din aceeasi locuinta. Pot iesi cu animalele de companiei si sa faca miscare in jurul locuintei. Pe timpul noptii cei care ies afara trebuie sa aiba fie legitimatia de serviciu, fie o declaratie pe propria raspundere, ce trebuie completata in prealabil.

In caz de nunti, botezuri sau inmormantari, ele pot fi oficiate, dar cu maxim 8 persoane.

Totodata, de maine seara se inchid mall-urile si cabinetele stomatologice. Masuri dure au fost luate si pentru cei care incalca izolarea la domiciliu, ei urmand sa fie plasati in carantina, pe langa amenda si dosar penal.

Vela a spus ca, cel mai probabil, ordonanta militara va fi publicata in Monitorul Oficial maine.Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile de presa ale oficialilor MAI:

21:09 - Incep declaratiile:

Vorbeste Marcel Vela

- Buna seara, va multumim pentru asteptare.

- Am reusit sa ne atinge principalul obiectiv: nu avem raspandire comunitara extinsa pe teritoriul Romaniei.

- Masurile pe care le-am luat in prima zi dupa instituirea starii de urgenta sunt cele pe care le-am prezentat imediat. Se adauga alt set de decizii importante.

- Am emis mai multe ordine: cel privind trecerea Politiei Locale la MAI, am lucrat la OUG pentru modificarea si completarea Codului Penal, am emis ordin pentru stabilirea masurilor organizatorice pentru respectarea regulilor de carantinare si izolare.

- Tot ce decidem are scopul de a limita riscurile la care se expune populatia.

- Vreau sa reamintesc ca am desfasurat operatii integrate pentru identificarea, achizitionarea si aducerii in tara a echipamentelor de protectie.

- Am desfasurat actiuni in forta impotriva celor care au incercat sa speculeze, au facut stocuri si le-au vandut la pret mare. Acest lucru nu e doar ilegal, e si cinic.

- Garantez ca toti cei care lupta cu fenomenul infractional sunt la datorie.

- Va prezint OUG Militara nr 2.

Art.1 se suspenda activitatea in cabietele de medicina dentara din 22 martie, ora 22:00.

Art. 2 se suspenda temporar activitatile de comercializare cu amanuntul, a produselor si serviciilor, in centrele comerciale in care-si desfasoara activitatea mai multi operatori economici, cu exceptia vanzarii produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie.

- Este vorba de mall-uri. Masura se va aplica de maine seara de la ora 22:00.

Art. 3 circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 si evitarea formarii oricarui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna.

Art.4 in intervalul orar 06:00 - 22:00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

- deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;
- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
- deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
- deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
- deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice

Art. 5 (1) in intervalul orar 22:00 - 06:00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.
- Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.
- Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.
- Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.
- Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22:00.

Art. 6 - Se interzice intrarea pe teritoriul Romaniei, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetatenilor straini si apatrizilor, cu exceptia situatiei in care acestia tranziteaza teritoriul Romaniei, pe culoare de tranzit, organizate prin intelegeri cu statele vecine.

- Prin exceptie, este permisa intrarea pe teritoriul Romaniei a cetatenilor straini si apatrizilor care fac parte din urmatoarele categorii: sunt membri de familie ai cetatenilor romani, sunt membri de familie ai cetatenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, cu rezidenta in Romania, sunt persoane care poseda o viza de lunga sedere, un permis de sedere sau un document echivalent permisului de sedere eliberat de autoritatile romane ori un document echivalent acestora emis de autoritatile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene, sunt persoane care se deplaseaza in interes profesional, dovedit prin viza, permis de sedere sau un alt document echivalent, este personal diplomatic sau consular, personal al organizatiilor internationale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar, sunt pasageri in tranzit, inclusiv cei repatriati ca urmare a acordarii protectiei consulare, sunt pasageri care calatoresc din motive imperative (medicale sau familiale), sunt persoane care au nevoie de protectie internationala sau din alte motive umanitare.

- Masura se aplica incepand cu data de 22 martie 2020, ora 22:00.

- A trebuit sa luam o decizie cu privire la multi cetateni care din pacate nu respecta regulile impuse pentru izolare sau carantinare. Noi ne asteptam sa fie mai multa responsabilitate si implicare fata de toti ceilalti concetateni.

Art. 7 Persoanele izolate la domiciliu care parasesc locatia in care au fost plasate fara aprobarea autoritatilor competente sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si vor fi plasate in carantina pentru 14 zile.

- Asta nu le exonereaza de raspunderea contraventionala sau penala.

- Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cred eu ca maine.

Art. 8 - Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa identifice si sa tina evidenta persoanelor in varsta de peste 65 de ani, fara sustinatori sau alta forma de ajutor, si sa asigure sprijin acestora in vederea minimalizarii expunerii lor in afara locuintelor.

- Evidentele se actualizeaza si se raporteaza saptamanal la centrul judetean/al municipiului Bucuresti de coordonare si conducere a interventiei.

- Comitetele locale, judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta identifica modalitati de sprijin pentru persoanele prevazute la alin.(1).

Art. 9 - Ordonanta militara nr.1/2020 privind unele masuri de prima urgenta, care privesc aglomerarile de persoane si circulatia transfrontaliera a unor bunuri, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa aliniatul 1, al articolul 2 se introduc doua noi alineate, alin.(2) si (3), cu urmatorul cuprins:
- Se pot oficia slujbe in lacasurile de cult, de catre slujitorii bisericesti /religiosi, fara accesul publicului, slujbele putand fi transmise in mass-media sau online.
- Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, inmormantari), la care pot participa maximum 8 persoane, cat si impartasirea credinciosilor bolnavi la domiciliul acestora.

2. Dupa alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu urmatorul cuprins:
- (3) Prevederile alin.(1) si (2) se aplica si conducatorilor autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4t. Noi entru a sustine transortatorii am coborat limita la 2,4 t.

3. Dupa alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu urmatorul cuprins:
(3) Alte exceptii de la interdictia prevazuta la alin.(1) - cel cu medicamentele si materialele sanitare - se stabilesc prin ordin al ministrului
sanatatii. Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial.

Art. 10 Sunt abilitate sa asigure aplicarea si respectarea prevederilor prezentei
ordonante militare:
a) Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia locala, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si conducatorii autoritatilor administratiei publice locale, pentru masurile prevazute la art.1 si 2;
b) Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia locala, pentru masurile prevazute la art. 3, 5 si 7;
c) Politia de Frontiera Romana, pentru masura prevazuta la art. 6.

- Si, in final, nerespectarea masurilor de prima urgenta prevazute la art.1 - 7 atrage raspunderea disciplinara, civila, contraventionala sau penala, in conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanta de urgenta nr.1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.

Vorbeste Bogdan Despescu

- 14.000 de angajati MAI au fost implicati zilnic.

- Au asigurat masuri la frontiera de stat, au insotit coavoaie si alte masuri specifice.

- Efectivele au efectuat nu doar misiuni pentru raspandirea coronaviruslui ci si mentinerea ordinii si sigurantei publice.

Vorbeste Raed Arafat

- Continua din partea MApN instalarea spitalului care se instaleaza in curtea Spitalului Aslan.

- In data de 19 martie am semnat ordinul pentru constituirea comitetului responsabil zonal care va raspunde, prin responsabilii zonali, de fiecare zona in parte.

- Cel mai important lucru e siguranta celor care lucreaza in sistem. A fost o problema cu livrarea echipamentelor de protectie. Nu a fost o problema cu care s-a confruntat doar Romania. Acum am semnat toate contractele si trecem la livrarea materialelor.

- Ca sa fie livrarea mai rapida, cu MApN si Fortele Aeriene Romane realizam preluarea in regim de urgenta si livrarea lor. Primele masti de nivel inalt au fost distribuite - 80.000 de masti si urmeaza de maine sa soseasca cantitati importante de materiale, finantate din bugetul de stat.

- Astazi cu totii am observat faptul ca un pic populatia s-a relaxat si multi au fost la picnic, la drumetii, afara. Am fost necesitati sa dam un mesaj si prin Ro-Alert.

- Rugamintea catre toti e, chiar daca prin OUG militara recomandam unele masuri, consideratile ca si cum ar fi fost obligatorii. Comportati-va cat mai responsabil si aplicati regulile de igiena personala.

Vorbeste Marcel Vela

- In incheiere transmit un apel: Dragi romani, ne confruntam cu una dintre cele mai mari crize din ultimii ani dar este in puterea noastra sa gasim resursele, sa aratam forta pe care acest popor a avut-o dintotdeauna.

- Absenta celor dragi este dureroasa, dar pierderea lor poate fi tragica. Ramaneti in case!

- Prioritatea noastra, a guvernului, e viata romanilor. Impreuna am rezistat prin razboaie, cutremure si dictatura, vom rezista si acum uniti, ca unul.

- Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

20:50 - Se pare ca cei trei vor vorbi dupa ora 21:00.

20:20 - Dupa ce initial conferinta fusese anuntata pentru ora 19:00, ora a fost mutata apoi la ora 20:00, insa cei 3 intarzie de 20 de minute sa se prezinte in fata romanilor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 80895 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
64 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-ar parea ca situatia cu acest virus este mult mai grava ...inFr.

Medic FR. care traieste in China si a trecut prin pandemie avertizeaza ca va fi grav daca Franta nu aplica metoda chinezilor transmite la Telejurnalul de seara : Le JT de 20 Heures du samedi 21 mars 2020 est présenté par Laurent Delahousse sur France 2

pentru curiosi ! la minutul 30.

https://www.francetvinfo.fr/replay-jt/france-2/20-heures/jt-de-20h-du-samedi-21-mars-2020_3852977.html

https://www.france.tv/france-2/journal-20h00/

 

Acum nu e momentul sa facem politica....

Un front politic unit este singura cale de a scoate Romania rapid din criza generata de virus.

Pastrati-va comentariile politice pentru mai tirziu. Mult mai tirziu....

 

Romania analfabeta functional

un analfabet functional este acel specimen caruia degeaba ii explici un lucru: el va continua sa nu priceapa mare lucru...
explica unui pesedist bosorog din rural ca nu trebuie sa se buluceasca la biserica si nici la crasma din sat: o sa te injure!
explica unui liberal bosorog de la oras sa nu se buluceasca la biserica si nici la market la casa de marcat: o sa te injure!
cu astia nu mai ai ce face... analfabeti au fost, asa au ramas toata viata, niste ratati... asa o sa moara, mai devreme sau mai tarziu.

speranta e la tanara generatie. singura speranta pentru Romania.

 

Doamna ajută !!!

In condițiile in care nu avem guvern și președinte, trebuie scoasă armata in stradă, atata cat mai este. Pană acum trebuiau repatriate toate trupele din teatrele de operații, dar cine să o facă?!? Comandantul suprem unde se află? La noi fără o mică dictatură, murim pe capete!

Da, voi aveti o problema.

Nu aveti guvern, nu aveti presedinte. Guvernul si presedintele vostru sunt la Moscova.

Mai rău ca in dictatură

Romania are puțini bolnavi de coronavirus in raport cu alte țări.
De ce multe țări nu izolează locuitori in locuințe, cum este in Romania?!
Trebuie să nu fie acordată asistență medicală romanilor care nu stau acasă și sunt bolnavi. In majoritatea țărilor cu puține cazuri de coronavirus locuitorii nu sunt ținuți in case de frică.
Nebunii se tem de moarte cand au făcut multe lucruri rele, negative, vor suferi după moarte.

 

De asta era bine sa fi investit in educatie

De asta trebuia investit in educatie,ca sa intelegem cu totii ce se intamplă acum și mai ales să aălicăm ceea ce ni se cere

Au investit in placuta de catre 320000 euro, in Ro

mania Educata. Vela citeste mai repede decit presedintele dar prost. Votantii din diaspora, raspindacii UE intorsi in tara ne dau adevarate pilde. Spitalele private cind nu mai fac fata, profit, trimit bolnavii la cele de stat.

Important este ce spui, nu viteza cu care dai din

clantza.
Vezi cazul "patrioatelor" cu tricolor si icoane:
Olgutza si Firea .

To'arasi, nu va faceti griji. Cu ocazia

coronavirusului, tovarasul Putin se adreseaza Frantei, si prin ei intregii Iurope:
https://www.koreus.com/video/message-poutine-coronavirus-topito.html

Ce n-au putut Iliescu si urmasii, va putea Putin si rusnacii. Nu ratati ocazia sa va scoateti carnetele de partid din ascunzatoare :))) Scoateti si cizmele si mantaua de piele neagra... KGB-ul recruteaza :)))

Coronavirusul nu exista :))) Nu va spalati pe maini, imbulziti-va la chermeze tovarasesti cu mititei si ceafa la gratar. Ca maine iese si Draknea... sper sa mai aiba ceva dinti in gura... si degete de numarat milioanele de euro furate!

Firea va invita la un concurs de respirat gaze de esapament, care va fac tenul verde sclipitor, in intuneric...

Si cel mai important: Puteti iesi doar in apropierea casei si in grupuri de cel mult 3, cu cateva exceptii! Unde-i exceptie nu-i tocmeala :))) Este ca inainte, dar mai ordonat :)))

Eu am scris inca de acum o luna si jumatate ca situatia

este foarte grava si Iohannis era cu "dureri in gat, tuse și febră, ca in orice răceală"...

Masurile "light" luate de catre autoritati NU vor stopa contaminarea romanilor.

Asa-i cand capitalul politic al PNL-ului este mai important decat siguranta nationala.

Astia de la centru nu fac nimic si aia din teritoriu o dau pe metoda NAZI.

Primarul Municipiului Timisoara, Nicolae Robu, citez:

"Eu cred că in monitorizarea celor ce au de stat in izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mainii, cu tuș care să nu poată fi indepărtat 14 zile!"

@Nicolae Robu,

De ce nu un tatuaj direct? Mai lipsesc camerele de gazare, centrele de concentrare sunt active...

Si Iohannis sta ascuns, pai ce presedinte e ala care nu vorbeste zilnic la TV in situatia asta ?

V-au tras o lege martiala de va merg fulgii.

:)))))) Acum sunteti toti martieni. :)))))

Anti-romanisme sportive de la Sputnik

,

Cuvantul "anti-romanism" este specific

Locuitorilor din Tiraspol,Transnistria!!!

autoritatile "spune" multe

Epidemia de CORONA văd că merge cu spor inainte, in timp ce epidemia de CIUMĂ ROȘIE, vai de capul ei, prăbușită pe-o rană, e cat pe ce să dea ortul popii.
Președintele nu mai iese să ne promită o țară "ca afară", mai curată și mai uscată, fără psdeu'. Orban nu-și mai indeamnă brătienii să le dea cu paru-n cap social-democraților, pe unde-i prind, că doar fără ăia pe care-i alerga pană mai ieri cu parul ar fi fost astăzi doar un "chomeur de lux", intr-o plictisită izolare in orice alt loc cu excepția vilei Lac 1- că aia-i doar pentru premieri!

Fanii nu se mai pregătesc să strige minute intregi M**E PSD, intr-o inălțătoare simfonie, pe Cluj Arena… poate și din simplul motiv că nu prea vor mai avea in 2020 un UNTOLD unde să-și dea frau liber sentimentelor, intr-o comuniune spirituală de invidiat! Rareș Bogdan zice că gata, nu mai are pic de dușmănie-n sufletul lui sensibil, studiază niște poziții noi de LOVE cu PESEDEUL și nu mai contenește să-i gratuleze cu "distinși" pe jurnaliștii de la ANTENA 3, in interviurile lungi cat zilele de post din anii fără CORONA, pe cand mai existau făină, mălai și ulei de floarea soarelui prin magazine, nu ca acum cand nu mai găsești in rafturi decat somon fumé și șampanie! Turcan și-a retras acatistele pentru anticipate și se gandește cu speranță ca măcar să se țină alegerile locale la termenul alegerilor parlamentare… Florin Roman s-a sacrificat sau poate că a tras bețișorul mai scurt din mănunchi și a acceptat poziția de "prostul partidului", rostind, cu un aer de martir in devenire, explicația ridicolă pe care au convenit să o ofere pentru dispariția din peisaj a lui Vasile Cițu -premier (apropo, Veorica Vasilica Dăncilă nu mai e de rușine, atata vreme cat era "ciț" pe ce să avem premier Florin Vasilică Cițu) dar pe care nu voia nimeni să o comunice publicului. Diaspora nu mai transmite mesaje patetice despre cum și-ar dori dansa să crape votanții psdeului, nu mai sunt ei niște "hoituri umblătoare" și nici "să vă mănance cancerul pe toți" , ci acum sunt "frații noștri, nu ne lăsați! Pupici!" Florin Cițu acoperă cu fundul găurile pe care le-a lăsat Ciuma Rosie in buget și nu mai face metafore cu Al Capone și contabilități paralele pe pereți…

Toată aroganța nemăsurată a unor inși care ne-au terfelit in delir pană acum, s-a prefăcut intr-o tandrețe și-o dulcegărie de-aș zice că dacă scăpăm de CORONA sigur-sigur dăm in diabet! O frățietate sfantă și-o lumină a ințelegerii a coborat peste Patrie, ca un norișor auriu locuit de ingerași dolofani!

Multumim Luminita Arhire https://gandeste.org/puncte-de-vedere/pupaturi-piata-coronadentei/98902

 

Hai cu propaganda neamule ..., incă ține !

Eu tot mai aștept ca cei de la Uniunea "Salvați" Romania, să ne spună, cine mama naibii salvează totuși Romania?!?

USR#REZIST

tanara generatie va salva Romania.

nimeni altcineva. indiferent de ce le place unora sau altora sa creada....

USR#REZIST

Copii celor pe care ii caracterizezi drept

... "analfabeti au fost, asa au ramas toata

viata, niste ratati... asa o sa moara, mai devreme sau

mai tarziu." (comentariu iti apartine -ora 19.03)

PENIBIL.

 

Asa este,

iar de partea buna a baricadei politice de data aceasta, stau la sfat urmatorii tovarasi; Ciolacu, Ponta, Tariceanu, Orlando-disco, Grindeanu si absent motivat, Dragnea. Pentru cine intreaba, ei spun ca ar cauta solutii eficiente si bineinteles social-democrate, in batalia cu Coronavirus. Iar pentru cine nu intreaba, chichita care i-a adus pe ei impreuna este modul in care se pot face acum Contracte fara Licitatie, adica tu vinzi, tot tu cumperi, tu iei si contravaloarea, si comisionul, si furaciunea! Si ei, momentan, dar in cel mai benefic moment, nu sunt la butoane, la baierele cufarului cu bani a Romaniei. Si asta ii imbolnaveste mai mult si mai grav decat chiar Coronavirus. Si se unesc ei, fac ei inca o cumetrie politico-infractionala ca sa fie macar si ei, daca nu numai ei la impartirea contractelor cu banii publici.

pt. MAMULOS

Copiii se scrie evident cu 3 de i.

in comentariul meu era vorba de analfabeti functional.

deci nu ma astept sa pricepi ceva...

N-am tastat un i , no panic

...in comentariu tau spui Romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Duhneste a cizme rusesti...

.

Această intarziere

E de fapt un soi de aroganță la adresa romanilor. Ințeleg pană la 10 minute, dar 20 cand așteaptă o țară intreagă e de neacceptat. Măcar dacă chiar s-a intamplat ceva, dacă s-a luat Arafat la bătaie cu Vela sau mai știu eu ce și nu pot veni la timp, trebuiau să trimită un purtător de cuvant cu scuzele de rigoare pentru milioanele de romani care așteaptă să audă ce au de zis.
Dar atitudinea acestora pare a fi de genul: Lasă proștii să aștepte in fața televizoarelor. NOI suntem prea importanți să ne pese de vreun program.

 

De ce te intereseaza, ba ?

.

Tocmai ai iesit in colt, in Ferentari, cu berea

in mana. Iti lipsesc meciurile, este? Ia-l de gat pe Becali, ca sunteti frati de nivel intelectual.

Gandire tipica si demna de un reporter de la

Sputnik Tiraspol!!!

@ Socialistwars 22.03.2020, 01:03

Pai descalta-te, omule!

De unde ne cunosti ?

CE TE INTERESEAZA, BA ?
Nu ai ce comenta ?

Vai dar ce "agresiv" a devenit Socialistwars aka

Salamcusoia,aka Matusa Tamara,aka Injineru etc,etc,etc.

@DUTTY, ai dreptate, a devenit fff agresiv,

a inceput sa muste din carnalulsasesc.

nepasare, indolenta si nesimtire, rodul lipsei de educatie

daca nu pune politia si armata ciomagul pe acesti iresponsabili sa-i trimita sa stea in case, va veni doamna cu coasa sa faca ordine. se vede in statistici, "civilizatia latina" indisciplinata din sudul europei are o gramada de victime; civilizatia nordica europeana, mai disciplinata, se fereste mai bine de molima

 

Fără isterie și panică

Nebunule nu obliga tu pe alți oameni să facă ce vrei tu? Iți este frică de judecata după moarte, vrei să trăiești 200 de ani?

 

Programul de anti-romanisme de la Sputnik.

.

De ce nu inchidem si siteul publi24.ro matrimoniale?

De ce nu se inchid și siturile cu matrimoniale pentru adulți,cum ar fi puli24,ro sau măcar rubrica respectivă,acolo unde fetele ademenesc zeci de mii de clienți pe zi din toată țara pentru clipe de neuitat?Numai cabinetele stomatologice sunt un pericol?Că o parte din saloanele de infrumusețare s-au inchis de la sine

 

@Socialistwars 22.03.2020, 01:13

Citesti dupa fituica, smechere! Hai, treci si pe celelalte nick-uri. Mai fa si tu o schimbare.

Vine plata

Cea mai " buna" masura este inchiderea cabinetelor stomatologice! Oricand voi fi disponibil pentru rezolvarea problemelor stomatologice ale președintelui, guvernului și conducerii pnl. Nu voi ierta niciodată! Vine plata.

 

Ti-au dat transnistrenii pasaport ?

.

Să nu uiti

Prostiile scrise pe aici. Sper sa-ti slăbească anestezia in mijlocul unei lucrări complicate.

TU Soscialistwars l-ai primit pasaportul pentru

"Merite deosebite"!!!

S-au inselat doftorii din Dubasari!

NU esti complet vindecat, nu trebuia sa fii externat....de la balamuc!

@kott. Dupa cate stiu, probleme stomatologice avea Draknea.

Vrei 32 :))) In schimb nu am vazut vreo carie la domnul Iohannis. Tu ai vazut?

Stii cum este stomatologia la rusi? Astia iti extrad dintii fara sa deschizi gura :)))

Dragnea n-avea probleme stomatologice ....

Dragnea isi trata coltii gaunosi la veterinarul de la porcaria lui fi-su...

Mosule

Nu stiu cum e la rusi, nu am fost pe acolo. Stiu ca cei mai mari dușmani ai romanilor sunt politicienii de după lovitura de stat din 1989, apoi Ucraina și apoi Ungaria.

Cum se instaleaza dictatura intr-o tara in trei pasi

Pasul 1 : Se baga groaza in populatie. Cata propagada s-a facut in ultimele saptamini parca nici la Ceausescu nu era chiar asa. Si pentru ce? Pentru un virus care omoara batrini de 80 de ani sau persoane cu alte afectiuni? Ce nimeni nu explica, de ce pentru gripa sezoniera, care in fiecare an ucide mai multi oameni decat coronavirus, nu s-a facut agitatie? Este suficient sa te uiti la cifre si se vede clar diferenta. Pai este foarte simplu. Gripa a avut toata lumea si trebuia sa apara ceva nou si necunoscut. Si cum nivelul general de cultura este foarte scazut, masele sint foarte usor de manipulat.

Pasul 2 : Se anuleaza drepturile fundamentale ale omului, dreptul la libera exprimare, dreptul la libera circulatie, dreptul la asociere, dreptul la protest, samd daca tin bine minte in decretarea starii de urgenta a lui Iohannis aparea si dreptul la proprietate privata mentionat. Deci de acum carta fundamentala a drepturilor omului in Romania se arunca la gunoi. Si se mai interzice si dreptul la unele servicii medicale, din moment ce se inchid cabinetele stomatologice. Se pare ca au inebunit de tot. In plus de asta, circulatia interzisa pe timpul noptii? De ce? Care este explicatia stiintifica? Vreau sa o aud !! Se propaga virusii mai mult noaptea ca ziua? Se incearca sa se mentina o stare de teroare in randul populatiei, exact ca pe vremea comunistilor, ba chiar mai rau.

Pasul 3 : Saracirea populatiei. Guvernul apasa pe butoanele de oprire a economiei nationale. Vedem ca se inchid serviciile, un numar de fabrici inceteaza activitatea. O parte din angajati intra in somaj tehnic, unii sint direct dati afara cei mai afectati acum fiind sectorul servicii. Cam cat timp va putea functiona o firma care nu mai produce nimic si nu vinde nimic? Somajul tehnic va tine pina se vor termina banii la buget, pe urma oamenii vor fi dati afara si firmele se vor inchide. Bugetul are bani din impozitarea salariatilor si a firmelor. Cand salariatii devin someri, si firma isi inceteaza activitatea, de unde vor veni banii? Se vor face imprumuturi externe? Deja cursul leului a inceut sa o ia razna. Pe masura ce situatia economica se va degrada, incasarile la buget vor scadea, rating-ul de tara va fi degradat, si Romania se va imprumuta tot mai mult, la dobanzi tot mai mari, si la un moment dat se va ajunge int-o spirala care duce la incapacitate de plata. Economia functioneaza cand banul circula. In momentul cand acest circuit incetineste foarte mult cum se intimpla acum, va fi o prabusire economica. Cand foamea va lovi masele de someri, le va trece frica de coronavirus, vor iesi in strada sa protesteze, si acolo vor fi arestati instant, pentru ca dreptul la protest de strada nu mai exista, vor fi judecati sumar, ca doar va fi stare de urgenta, si condamnati la ani grei. Intrebarea este cand vor iesi sute de mii de oameni pe strazi la protest, in contextul unei stari de urgenta care se va prelungi, ce vor face? Vor da ordin sa traga in populatie? Nu m-ar mira.

 

Ce spui tu, nu se aplica la situatia actuala.

...

LEGEA E PERTINENTA !

Pentru gripa nu se cumpara arme:

https://www.youtube.com/watch?v=Risbi82nr0k

Ci tinr da este permisiva Socialistwars!!!

.

Vrei sa stii de ce se interzice circulatia pe timp de noapte?

Pentru ca noaptea nu se prea circula, ci mai mult se sta. Si ca sa nu stea romanul, asa cum deja este obisnuit, ore in sir la o bere, impreuna cu pretenarii, intr-o carciuma afumata, in mod cert acolo daca intra unul deja infectat, pana se pupa baietii la plecare, pana isi termina banii, ca sa aiba un motiv solid sa plece, de infectat se vor infecta toti. De aceea se interzice circulatia pe timp de noapte, adica mai exact spus pierderea noptilor prin carciumi, localuri cu mare potential de infectare.

 

Programul de mitocanii al lui Sputnik.

CNA si SRI !
De ce nu ii gasiti pe astia ?

Foarte simplu

In Romania trebuie instituita carantina totala cu armata pe strazi si inchiderea granitelor inclusiv pentru romani! Se pare ca este singurul mod de oprire a transmiterii acestui virus! Oricum la un anumit punct (cand situatia va fi foarte grava) tot acolo o sa se ajunga !
Sa nu uitam ca unii cetateni au intrat in autoizolare din proprie intiativa renuntand la multe lucruri importante din viata lor de zi cu zi, insa lungirea acestei perioade de autoizolare depinde de educatia unor derbedei care nu pot sa se abtina de la gratare, plimbari si alte placeri ale vietii, care probabil nici nu stiu semnificatia cuvantului "virus" ! In mare parte votanti ai mafiei PSD !

 

de acord 100%

din pacate nu ai cu cine , a pornit sezonul gratarelor si manenelelor si cum poti sa ti cocalarul venit de la furat cu bemeweul in casa sa nu faca ce vrea muschi lui , solutia cea mai buna e solutia finala , glontul , liber la vinatoare de bizoni ca bufalo bill.

Ce armata tot visezi ? Stii cat de mare e armata de Romanica ?

Armata terestra mai are fix 41 000 de oameni, o parte din astia (mai exact 2400 si 1000 de jandarmi) fiind prin tot felul de misiuni pe unde a intzarcat mutu iapa (adica prin Afghanistan si Mali).

Scoate-i p-astia in strada sa tzina in casa o populatzie de 19 milioane. Mult succes !

In Afganistan au fost rusii in 1979.

.

 

 

Refletie !

https://www.youtube.com/watch?v=D95igow6I6g

 

- DUMNEZEU sa binecuvinteze Romania!

Ministrul Vela este primul demnitar roman pe care il aud rostind aceasta binecuvantare.

Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe dumneavoastra domnule ministru cu sanatate si sa va inspire masuri eficiente pentru sanatatea romanilor!

 

Ce-au de-a face binecuvantarile

Intr-un stat laic?Astia sunt platiti sa faca treaba,nu sa balmajeasca prosteli de-ale popchilor...doar ca-s prosti,facuti gramada ,si-o dau pe misticisme de-astea.Ei apara democratia cu pulanul,nu cu binecuvantarea...s-a vazut la 10 august de ce binecuvantari sunt mardeiasii astia capabili,eroii de la Costesti.

Dupa cum te exprimi

esti chinez si faci parte din procentul de 98 % de chinezi care se declara atei.
In Romania este chiar invers, 98 % din populatia Romaniei se declara crestina si asteapta sa fie binecuvantata de Dumnezeu cu sanatate. Doctorii trateaza, dar Dumnezeu vindeca! Sau cum zic unii, natura vindeca!

N-a rostit-o, a citit-o si asta cu greu...

... ceea ce spune multe despre "capacitatzile" sale de gestionare a crizelor... :)

Dacă

noi ar trebui să tratăm recomandările ca niște obligații, de ce nu le spuneți așa. Romanul incalcă și interdicțiile, cu atat mai mult va incălca recomandările. Iar pedepsele trebuiau să fie mult mai aspre, romanul nu știe decat de frică. Cu jumătăți de măsură nu se va rezolva nimic. Am văzut asta la "reformele" pe care le tot facem de 30 de ani.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor