VIDEO Neamtul care a fost parinte pentru 80 de copii orfani la Sebes a murit de coronavirus. Avea doar 53 de ani

Joi, 16 Iulie 2020, ora 14:44

   

VIDEO Neamtul care a fost parinte pentru 80 de copii orfani la Sebes a murit de coronavirus. Avea doar 53 de ani
Un cetatean german care locuia de peste 20 de ani in Romania, unde a fost "parinte" pentru aproximativ 80 de copii saraci, a decedat in urma infectarii cu noul coronavirus.

Matthias Muller avea doar 53 de ani si a murit in Germania, unde mergea de doua ori pe luna ca sa se trateze pentru o alta boala. Infectia cu COVID-19 i-a agravat suferinta si astfel, marti, 14 iulie, fostul bancher a murit, potrivit adevarul.ro.

Matthias Muller este creatorul uneia dintre cele mai mari structuri de protectie sociala din Transilvania adresate copiilor orfani si a celor care provin din familii foarte sarace: Casa Onisim din Petresti, municipiul Sebes, unde isi are sediul Asociatia "Casa Crestina pentru Copii Saraci".

In prezent, in "Casa Onisim" traiesc aproximativ 70 de copii, cu varste cuprinse intre 3 ani si 18 ani. Ei locuiesc in internat in timpul scolii, dar isi petrec vacantele, in masura in care este posibil, la familiile si la rudele lor, in localitatile de unde provin.

Copiii sunt supravegheati si indrumati 24 de ore din 24, in grupe mici, de catre 40 de angajati si voluntari romani si germani. Multi dintre acesti angajati lucreaza ca voluntari. Sederea copiilor in "Casa Onisim" nu este limitata de o anumita varsta. Conform talentului lor, copiii primesc o pregatire scolara si, dupa posibilitati, de asemenea o pregatire profesionala. In ziua in care a murit fostul bancher german, DSP Alba a declarat inchis focarul de coronavirus de aici, fiind testate pozitiv cinci persoane.

Matthias Muller a ajuns la Petresti in 1999 intr-o misiune de voluntariat. A lasat meseria banoasa de bancher si a venit, impreuna cu familia, in Romania pentru a creste copii orfani si saraci. Biroul lui din centrul de la Petresti este plin cu poze ale copiilor, in diferite perioade din viata. Acesta a murit marti, 14 iulie, in Germania unde mergea des pentru a se trata de o alta boala. Asa cum s-a intamplat in multe alte cazuri, coronavirusul i-a acutizat boala, iar evolutia situatiei a fost fatala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Iata date utile pentru cei ce vor si pot sa ajute:
Activitatea din "Casa Onisim“ este finanțată exclusiv din
donații. Ca și destinație de utilizare a contributiilor benevole se va indica: "Casa Onisim“.
"As. "Creștină pentru Copii Săraci“
BCR Sebes: RO45 RNCB 0011 0212 7419 0001 (RON)
RO18 RNCB 0011 0212 7419 0002 (EURO)
Ambigua
rank 5
Frumos!
Bun exemplu pentru romani. Bancherii nostri ce fac? Specialii? Bugetarii de lux? Isarescu, Isar, Vasilescu, Dorneanu, Sarbu, Toader s.a. ce mai asteptati? 10% daca dati, se finanteaza 2 case de orfani, nu una. Nu vreti sa fiti si voi ingeri? Sau va complaceti in postura de demoni, sa va blesteme toata lumea?
CROP
rank 5
Mai rar
Astfel de oameni! Dumnezeu sa-l ierte!
florika
rank 5
jos palaria.
Trist. Cred ca merita sa-i fie ridicata o statuie. Jos palaria in fata domnului Muller. Dumnezeu sa-l odihneasca.
Cordan
rank 4
In memoria
… lui Mathias Muller (numit și "ingerul orfanilor"), sper ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba să găsească resurse astfel incat să sprijine pe mai departe eforturile germanului iar proiectul să poată supraviețui. Așezămantul are nevoie de aprox 250.000 euro anual ca să funcționeze (8 euro pe zi de copil). E dificil chiar dacă Mercedes și Daimler au sprijinit/sprijină proiectul.
SidneyCratier
rank 1
Să fii primit la soare și verdeață, Dottorre!
...m-ma lui de virusakkhe...pe baariss il scapă...akku ce faakki, nici pe bolzzno nu-l iei?
Numma oameni din ăștia, care se chinuie să ajute?
...m-ma ta de virus...
MosGerila
rank 5
Mathias, Dumnezeu te va avea la dreapta Lui! Iti multumesc pentru
tot ce ai facut pentru acesti copii! Ma impresioneaza si mai mult ca sunt copii din tara mea natala!
Esti un adevarat OM, Mathias!
Multumesc !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor