Administratorul public al judetului Brasov, retinut in dosarul de coruptie al lui Cancescu (Video)

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 23:23
3073 citiri
Administratorul public al judetului Brasov, retinut in dosarul de coruptie al lui Cancescu (Video)

Administratorul public din Consiliul Judetean (CJ) Brasov, Radu Ispas, a fost retinut de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat in dosarul sefului CJ Aristotel Cancescu.

Astfel, Ispas va fi prezentat, alaturi de Aristotel Cancescu, retinut si el luni, magistratilor Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, retinut de DNA

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), suspectat de fapte de coruptie, a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Cancescu a iesit in jurul orei 19.15 din sediul DNA Brasov, incatusat si fara sa faca declaratii presei, dupa ce a fost audiat peste sase ore de catre procurorii anticoruptie.

Aristotel Cancescu si vicepresedintele CJ Brasov Mihai Pascu au fost adusi, luni dupa-amiaza, la audieri la DNA Brasov, in urma perchezitiilor facute la locuintele lor, precum si la Consiliul Judetean Brasov, la Directia Judeteana de Urbanism si la sediul fimei Gotic apartinand deputatului PC Ion Dinita, lider al filialei judetene a partidului.

La sediul DNA Brasov au fost adusi pentru audieri si administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas, adjunctul sefului Directiei de Cooperare si Integrare Europeana din CJ, Nicoleta Pelea, si Viorel Costea, directorul regional al Directiei Drumuri si Poduri Brasov.

Perchezitii DNA de amploare la CJ Brasov. Aristotel Cancescu, vizat de procurori - surse (Video)

Ion Dinita a fost audiat de procurorii anticoruptie in paralel cu desfasurarea perchezitiilor, el fiind ulterior lasat sa plece.

Sursele judiciare declarau ca ancheta vizeaza contracte de achizitii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judetean Brasov.

Potrivit surselor citate, Aristotel Cancescu ar fi controlat intreaga activitate de atribuire a contractelor catre firme ale unor apropiati ai conducerii Consiliului Judetean Brasov.

La intrarea in sediul DNA Brasov, Mihai Pascu a spus ca ancheta procurorilor vizeaza doua contracte incheiate de CJ in 2008 si 2009, inainte ca el sa fie numit vicepresedinte al institutiei, in 2012.

Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizeaza lucrari la un drum judetean, iar celalalt constructia unor terenuri de sport.

"Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, in acest an, niste probleme de care evident stiam", a mai spus Mihai Pascu.

Cancescu este presedintele CJ Brasov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judetene Brasov a PNL, iar in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000 a fost senator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#administrator Brasov retinut, #Aristotel Cancescu retinut, #Aristotel Cancescu coruptie , #coruptie