Ambasadorul SUA: Coruptia in sectorul public, furt din bogatia nationala a Romaniei

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 22:38
5690 citiri
Ambasadorul SUA: Coruptia in sectorul public, furt din bogatia nationala a Romaniei
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Coruptia prin deturnarea fondurilor publice reprezinta un furt din bogatia nationala a Romaniei, a declarat marti ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

"Coruptia inseamna o deturnare a resurselor publice, un furt al unor resurse care ar putea fi dedicate unor proiecte importante nationale. In cazul Romaniei, ar putea fi vorba despre dezvoltarea infrastructurii nationale, sosele, cai ferate, energie. Sau ar putea fi dedicate protejarii resurselor naturale ale Romaniei, inclusiv padurile, sau sectorului Sanatatii, care este in mare nevoie de resurse suplimentare, si, de asemenea, invatamantului.

Ori de cate ori are loc un act de coruptie in sectorul public, un furt din bogatia nationala a Romaniei - este vorba despre acei bani care ar fi putut fi folositi pentru acele prioritati nationale. Ca o consecinta - impiedica cresterea economica, dezvoltarea Romaniei, este un obstacol in calea aparitiei si dezvoltarii acelei clase de mijloc", a spus Hans Klemm, la un eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat anticoruptiei in sectorul de business.

In opinia ambasadorului SUA, coruptia slabeste administratia publica si, in consecinta, determina "o migratie mai puternica a celor mai bune minti din Romania".

"Deci, incetineste tot procesul de dezvoltare a Romaniei. (...) Aceasta coruptie submineaza statul de drept, siguranta publica, submineaza stabilitatea tarii. (...) Creste costurile de productie, cum ar veni, si, de asemenea, afecteaza imaginea Romaniei in lume, cand e vorba, de exemplu, sa se gandeasca o firma unde sa investeasca. Submineaza climatul de investitii si increderea in institutiile publice ale Romaniei", a afirmat Klemm.

La dezbaterea de marti au participat Raluca Pruna, ministrul Justitiei, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii in Romania, experti straini in lupta anticoruptie, reprezentanti ai ONG-urilor si ai Camerei de Comert Britanico-Romane (BRCC).

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Hans Klemm coruptie Romania, #ambasador SUA coruptie Romania , #coruptie
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
individul n-a fost inca declarat "persoana nedorita" in Romania?