Cautiune de 50.000 lei in cazul fostului primar craiovean Antonie Solomon

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 19:32
1865 citiri
Cautiune de 50.000 lei in cazul fostului primar craiovean Antonie Solomon

Magistratii Tribunalului Arges au stabilit luni o cautiune in cuantum de 50.000 de lei in cazul primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, urmand ca cererea de eliberare pe cautiune a edilului sa fie luata in discutie pe data de 28 aprilie.

"Fixeaza cautiune in cuantum de 50.000 lei. Acorda termen la data de 28 aprilie 2010, ora 14.00. Pronuntata in sedinta publica, azi 26.04.2010, la Tribunalul Arges-Sectia Penala", se arata in incheierea de sedinta a instantei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe data de 16 aprilie, cererea lui Antonie Solomon de suspendare a procesului sau de coruptie, aflat pe rolul Tribunalului Arges, pana la judecarea cererii de stramutare a cauzei la o alta instanta.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a cerut Inaltei Curti stramutarea procesului sau de la Tribunalul Arges, in care a fost trimis in judecata pentru coruptie alaturi de Cornel Penescu si de alte doua persoane, vineri ICCJ luand in discutie suspendarea procesului.

Astfel, vineri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat in discutie suspendarea procesului aflat in prezent pe rolul Tribunalului Arges, urmand ca la termenul din 14 mai sa se discute si stramutarea la o alta instanta a cauzei.

Procesul pe fond in cazul primarului Craiovei, Antonie Solomon, care a fost trimis in judecata alaturi de alte trei persoane pentru infractiuni de coruptie, a fost amanat, pe 13 aprilie, din lipsa de procedura si s-a fixat un nou termen pentru data de 11 mai. Primul termen al procesului era programat pentru data de 13 aprilie, insa dosarul nu a ajuns in timp util la Tribunalul Arges, deoarece, cu o zi in urma, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat recursul depus de avocatii lui Solomon la decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, retinut de DNA

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, este in continuare in arest dupa ce, pe 12 aprilie, Curtea de Apel Pitesti a respins recursului formulat de avocati la decizia Tribunalului Arges de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Antonie Solomon, arestat pentru 29 de zile

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pe data de 3 martie pentru acte de coruptie, a fost transferat, pe data de 23 martie, din arestul IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi.

Angajatii primariei Craiova protesteaza fata de arestarea lui Solomon

Antonie Solomon si-a petrecut Pastele la Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a respins, in data de 26 martie, recursul declarat de avocati la masura de prelungire a arestului cu inca 60 de zile, dispusa de Tribunalul Arges. In data de 7 aprilie, magistratii Tribunalului Arges au respins cererea de eliberare provizorie depusa in instanta de catre avocatii lui Solomon.

DNA a cerut arestarea lui Solomon in baza a doua interceptari telefonice

Solomon a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

De asemenea, in aceeasi cauza, au fost trimise in judecata in stare de libertate si actionarul majoritar al SC PIC SA, Cornel Penescu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata, dar si alte doua persoane, respectiv George Dragos Stancu acuzat de dare de mita si Gheorghita Pieca, fost administrator al PIC Pitesti, SC Muntenia Aliment SRL si SC PIC Distrib SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o infractiune de coruptie.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Atonie Solomon, #cautiune Solomon, #Antonie Solomon Arges , #coruptie