Ambasadorul SUA: Coruptia e o otrava. Lupta anticoruptie, vitala pentru viitorul Romaniei

Joi, 25 Februarie 2016, ora 16:00
3829 citiri
Ambasadorul SUA: Coruptia e o otrava. Lupta anticoruptie, vitala pentru viitorul Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat, joi, la o intalnire cu studentii clujeni, ca pentru orice stat democratic coruptia este "o otrava" si ca lupta impotriva flagelului este "vitala pentru viitorul Romaniei".

"Coruptia este o otrava pentru orice democratie, fie ca este in SUA sau in Romania trebuie eliminata la toate nivelele vietii publice. Este o mare provocare si felicit Romania pentru ce a facut si pentru ca lupta din greu impotriva coruptiei, este o lupta care nu se termina niciodata si trebuie sustinuta.

Aceasta lupta nu exista numai in Romania, si vecinii dumneavoastra se confrunta cu provocari serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar si SUA are o problema cu coruptia, in conditiile in care au fost cazuri de fosti guvernatori si senatori anchetati sau presedinti care au parasit functia din cauza coruptiei", a mentionat Hans Klemm.

Seful SRI, la bilantul DNA: Romania nu mai e resemnata. Coruptia nu mai e acceptata ca mod de viata

El a adaugat ca a fost martorul unor evenimente importante in Romania, dupa tragedia de la Colectiv, cand romanii s-au unit impotriva coruptiei.

"Am vazut zeci de mii de oameni care s-au unit intr-o solidarizare pasnica impotriva coruptiei, am vazut sloganul 'Coruptia ucide', am fost impresionat de acei cetateni de pe strazile Bucurestiului. Multi dintre voi ati participat la aceste demonstratii si ati vazut un viitor luminos pentru Romania, unde legea domneste si lupta impotriva coruptiei este foarte mare", a completat ambasadorul SUA.

Kovesi: Oamenii au strigat "Coruptia ucide!". Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta!

El spera ca acei oameni care au iesit in strada sa-si voteze lideri responsabili la alegerile din acest an.

"Sunteti noua generatie si va intreb daca veti contribui ca Romania sa ajunga in locul in care merita sa fie, o tara libera de coruptie si unde sa guverneze legea? Sa alegeti candidati corecti, care sa reprezinte poporul", a afirmat diplomatul american.

Iohannis, la bilantul DNA: Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii sa se bucure in continuare (Video)

El a fost intrebat de studenti cum poate SUA sa sprijine Romania in lupta impotriva coruptiei.

"Avem reprezentati ai mai multor institutii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justitiei, dar vorbim de cel mult zece persoane, resursele directe pe care le putem oferi in acest parteneriat sunt limitate. Dar lucram la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizata, traficul de droguri sau persoane si, cand putem si suntem solicitati, oferim asistenta DNA si altor institutii de aplicare a legii. (...) Lupta impotriva coruptiei este una importanta si vitala pentru viitorul Romaniei", a raspuns ambasadorul SUA.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Hans Klemm viziteaza, joi si vineri, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. El a sustinut, joi, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, prelegerea pe tema "Reflections on Presidents' Day", la care a asistat si ministrul Educatiei, Adrian Curaj.

In cursul zilei de vineri, Hans Klemm va participa, la Facultatea de Studii Europene, la dezbaterea "Amenintari de securitate actuale in spatiul euro-atlantic", organizata de Grupul de Reflectie CITADEL. Potrivit organizatorilor, temele abordate in cadrul dezbaterii vor reliefa principalele provocari, amenintari si riscuri la adresa securitatii in spatiul euro-atlantic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ambasador SUA coruptie otrava democratie, #ambasador SUA coruptie Romania , #coruptie