Der Standard: Coruptibilitatea elitei politice romanesti, un cancer - Ce scriu de Ponta si Nastase

Joi, 18 Iunie 2015, ora 15:50
5091 citiri
Der Standard: Coruptibilitatea elitei politice romanesti, un cancer - Ce scriu de Ponta si Nastase
Foto: Ziare.com

"Coruptibilitatea elitei politice a ramas un cancer al politicii romanesti", scrie publicatia austriaca Der Standard, intr-un articol cu titlul "Cazul special Romania".

Intr-un articol de luni, citat de agentia Rador, Paul Lendvai scrie, pentru Der Standard, despre cazul special al Romaniei care "este, in anumite privinte, mai ales politice, mult mai grav decat consecintele lacomiei manifestata de pensionari politici".

Coruptia in Romania - adevarul incomod al lui Ponta

"Este cunoscut ca Romania era deja in perioada dintre cele doua razboaie, cand era regat, una dintre tarile cele mai corupte ale Europei. Trilogia balcanica neuitata a scriitoarei britanice Olivia Manning despre intrigi, mituiri, tradari si supravietuire la Bucuresti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a constituit pentru corespondetii straini chiar un indreptar in a intelege bizara era Ceausescu, cand zeci de mii de evrei si apoi germani au avut voie sa paraseasca tara in schimbul unor sume platite de Ierusalim si Bonn", mai arata publicatia austriaca.

Portretul lui Ponta in Bloomberg: Un prim-ministru, un Mitsubishi de 300 CP si 46.000 de dolari

Aceasta aminteste de fuga generalului Pacepa din tara, fostul sef al Securitatii care a ajuns in Statele Unite ale Americii: "Faptul ca dupa aceea insusi seful suprem al serviciului secret, insarcinat cu rezolvarea actiunilor delicate de mituire intre state, de asemenea responsabil cu urmarirea ziaristilor occidentali, a fugit in 1978 in Occident, a contribuit la intregirea tabloului cu multe fatete".

Deutsche Welle: Statul de drept, sub atac in Romania

Der Standard noteaza si cazurile liderilor social-democrati cu probleme in justitie - Adrian Nastase si Victor Ponta.

"Mai ales social-democratii - in frunte cu fostul premier Adrian Nastase si urmasul sau (si pupilul sa politic) din 2012, Victor Ponta - s-au dovedit a fi vulnerabili. Nastase a fost condamnat de doua ori la mai multi ani de inchisoare. DNA il acuza pe Ponta de evaziune fiscala, spalare de bani si fals in acte", mai noteaza Der Standard.

Presa rusa: Suspiciunile la adresa lui Ponta ridica semne de intrebare privind statutul Romaniei in UE

Publicatia mai face referire si la faptul ca presedintele Klaus Iohannis ii cere demisia lui Victor Ponta, amintind insa ca majoritatea parlamentara dominata de membrii PSD l-a aparat pe premier.

"Majoritatea vrea chiar sa schimbe si pe seful curajos al DNA, Laura Codruta Kovesi, prin intermediul adoptarii unor noi legi. Ponta, care a fost nevoit sa renunte la titlul de doctor din cauza unor acuzatii de plagiat, a fost la randul lui procuror anticoruptie in perioada 1998 - 2001! Pana in acest moment, Comisia Europeana pastreaza tacere fata de criza constitutionala din Romania", mai scrie Der Standard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Der Standard coruptie Romania, #Der Standard coruptie Ponta, #coruptie politica romaneasca , #coruptie