Remes si Muresan contesta veridicitatea inregistrarilor in dosarul "Caltabosul"

Luni, 03 Mai 2010, ora 20:07
1419 citiri
Remes si Muresan contesta veridicitatea inregistrarilor in dosarul "Caltabosul"

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis luni sa admita o cerere a avocatilor lui Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, cu privire la efectuarea unei expertize tehnico-stiintifice a tuturor inregistrarilor din dosarul Caltabosul, raportul urmand sa fie intocmit de un expert al INEC.

Inregistrarile respective sunt interceptarile depuse la dosarul cauzei de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In cererea inaintata instantei, avocatii au solicitat ICCJ sa ceara de la DNA suporturile originale ale inregistrarilor audio-video facute in cauza, pe baza carora sa se faca expertiza tehnico-stiintifica. Avocatii vor ca interpcetarile sa fie expertizate pentru a se constata veridicitatea convorbirilor si pentru a fi analizate vocile.

De asemenea, avocatii au cerut ca instanta sa admita ca partile sa poata aduce in cauza un expert parte, solicitare admisa de instanta. Totodata, judecatorii au pus in vedere procurorului de sedinta ca si DNA poate desemna un specialist, care sa discute obiectivele expertizei.

Dupa admiterea efectuarii expertizei, Inalta Curte a dispus emiterea unei adrese la Institutul National pentru Expertize Criminalistice (INEC), pentru a fi desemnat un expert in acest dosar.

ICCJ a decis ca procesul se va relua pe 1 iunie, desi Decebal Traian Remes le-a spus judecatorilor ca la acea data va fi plecat din Bucuresti, in vizita la mama sa, care implineste 80 de ani.

Ioan Avram Muresan nu a fost prezent in sala la termenul de luni. Avocatul sau a motivat absenta clientului prin faptul ca acesta este internat la Spitalul Nicolae Paulescu.

De asemenea, desi pentru termenul de luni era programata audierea casetelor cu interceptarile din dosar, avocatii au sustinut ca renunta la aceasta solicitare.

Anchetatorii au constatat ca in zilele de 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 RON si suma de 15.000 euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Ioan Muresan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dosar Caltabosul, #inregistrari dosar, #inregistrari Caltabosul , #coruptie