Coruptia endemica. Politica si fotbal (Opinii)

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 12:15
3298 citiri
Coruptia endemica. Politica si fotbal (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga au relansat PDL in cursa electorala si, indiferent cum se va termina mersul romanilor la urne, Romania se va invarti, odata cu planeta, de inca o tura de promisiuni si neimpliniri.

Si peste 20 de ani, si alti 20, ne vom afla, insa, din pacate, in acelasi punct in privinta dorintei de a ajuta justitia sa nu-si scoata naframuta de pe ochi. Va ramane doar pentru catei.

Nenorocirea, dar una vesela, caci romanul doar nivelul de trai si-l pierde, prin urmare speranta, dar nu si umorul, este aceea ca desi la politica si la fotbal se pricepe toata lumea, nu ne potrivim decat sa le aducem la bara, nicidecum sa le si ostoim atacantilor dorinta de miere.

In materia sportului-rege, banii negri au ajuns atat de multi, atat de perfect plasati intr-un sistem slinos, incat numai un zevzec nu cunoaste realitatea. Iar cand procurorii anticoruptie s-au aratat dispusi sa le dea si numere de inregistrare, am auzit prognoze datatoare de sperante: mii de ani de puscarie, palate sechestrate, jambiere confiscate si mingi sparte de capetele altetelor lor.

Si cum se putea termina totul decat cu un sir de achitari, ca sa nu sara obiceiul din buna traditie a celor care cumpara orice? Desigur ca judecatorii sunt imbecili, nu si procurorii care au lucrat ani de zile sa li se fasaie dosarele sub ochi.

La politicieni, celalalt capat al expertizei romanesti, lucrurile se petrec dupa acelasi tipar. Din cand in cand se deschide o ancheta - cel mai recent salau e ministrul Mediului, Borbely Laszlo - si urmeaza ani de audieri, expertize si amanari, caci e vorba de coruptie, nu de un bax de apa minerala, unde lucrurile se transeaza in sase luni. Demnitarii nu fura mizilicuri.

La capatul unor nopti nedormite din cauza procedurilor - asa se lauda magistratii, inducandu-ne ideea ca poseda si expertiza - , vine, cum altfel, achitarea sau condamnarea cu suspendare. Fazani precum Virgil Pop, deputatul liberal inchis recent (si care si-a castigat mandatul din arest!), sunt raritati.

Supraponderalii, asa ca Adrian Nastase si alti barosani dusi cu subsemnatul la DNA, scapa mereu. Si nu ca am eu ceva cu Adrian Nastase, dar pana cand nu il vor vedea contribuabilii in catuse, pe el si pe altii de talie apropiata, inseamna ca banii le sunt irositi fara sa-i recupereze cineva.

Motivarile judecatorilor sunt halucinante: nu exista fapta, nu se poate face legatura intre portiunile de realitate descrise in dosare sau nu exista pericolul social. Nu exista decat averi nemarginite, crescute pe seama lefurilor de bugetari.

Ce e drept, ultimele luni au scos din inventare catuse in mai toate judetele. Insa pana cand romanii nu-si vor cumpara galetuse cu floricele pentru a sta in fata televizorului cand se incoloneaza dubele cu condamnati, orice victorie politica nu suna decat a trambita. Si pe baza margelelor colorate prezentate sub forma de realizari, singurii care ne vom incolona vom fi noi, cei care ne stricam de greata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Când se reia procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Cererea de abținere a judecătoarei a fost respinsă
Cererea de abţinere a judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia a fost respinsă, vineri, 19 aprilie, iar decizia instanţei este definitivă. „Respinge, ca...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#coruptie Romania, #justitie Romania, #politicieni corupti Romania, #Adrian Nastase DNA, #Laszlo Borbely dna , #coruptie