Un inspector de la ANAF Ilfov a recunoscut în fața procurorilor DNA că a luat mită și a făcut trafic de influență. Consiliera sa, trimisă în judecată în stare de arest

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 16:54
1769 citiri
Un inspector de la ANAF Ilfov a recunoscut în fața procurorilor DNA că a luat mită și a făcut trafic de influență. Consiliera sa, trimisă în judecată în stare de arest

A luat șpagă 2.500 de lei promițând unui om de afaceri că el și colega lui vor întocmi un raport fiscal în așa fel încât să constate că societatea este îndreptățită la rambursare de TVA.

O informare a DNA transmisă joi, 21 octombrie, arată că Florin Roșca, inspector principal la ANAF Ilfov, a recunoscut faptul că a luat mită și a făcut trafic de influență.

”În prezența avocatului său, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”, a transmis DNA.

De asemenea, colega bărbatului, Mirela Zeca, la data faptelor consilieră la ANAF Ilfov a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită.

Cei doi au fost reținuți pe 1 octombrie, după ce, în urma anchetei s-a stabilit că la data de 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, Florin Cristian Roşca ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru colega sa, Mirela Zeca, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

În acelaşi context, Florin Cristian Roşca i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul București.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...