Fost candidat la presedintia Romaniei, trimis in judecata pentru evaziune si spalare de bani

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 14:35
3844 citiri
Fost candidat la presedintia Romaniei, trimis in judecata pentru evaziune si spalare de bani
Foto: Arhiva

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Constantin Ninel Potirca, fost candidat la alegerile prezidentiale, pentru comiterea in forma continuata a doua infractiuni de evaziune fiscala, a precizat miercuri purtatorul de cuvant al institutiei, Cristina Ciobanu.

Acelasi inculpat a fost trimis in judecata si pentru savarsirea a doua infractiuni de spalare de bani.

Prin actul de sesizare a instantei de judecata s-a retinut ca inculpatul Constantin Ninel Potirca, in calitate de administrator de fapt, in baza unei procuri de administrare, a inregistrat in evidenta contabila a S.C. CENTRUM CONSULTING SRL Targu-Jiu 5 facturi fiscale, ce atesta operatiuni fictive, creand un prejudiciu bugetului de stat in suma de 3.324.516 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Acelasi inculpat, in calitate de administrator al SC NYNMETAL SRL Targu-Jiu, a inregistrat in evidenta contabila a societatii 2 facturi fiscale, ce atesta operatiuni fictive, fiind diminuat TVA de plata cu suma de 740.000 lei.

Prin acelasi rechizitoriu a fost trimis in judecata si inculpatul Tanase Potirca, pentru comiterea in forma continuata a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala, retinandu-se ca acesta, in baza unei intelegeri anterioare cu inculpatul Constantin Ninel Potirca, a ajutat la comiterea faptelor descrise.

Totodata, prin rechizitoriu s-a dispus trimiterea in judecata si a doua persoane juridice, respectiv a societatilor comerciale SC CENTRUM CONSULTING SRL Targu-Jiu si SC NYNMETAL SRL Targu-Jiu, pentru comiterea in forma continuata a infractiunilor de evaziune fiscala.

Pentru asigurarea recuperarii prejudiciului catre bugetul de stat, s-a instituit sechestru asupra unui imobil apartinand inculpatului Potirca Constantin Ninel, situat in municipiul Targu-Jiu.

Inculpatul Constantin Ninel Potirca a fost retinut si arestat preventiv in cauza in perioada 4 - 10 iulie 2013 inclusiv, iar ulterior, urmare a deciziei din 10 iulie 2013 a Curtii de Apel Craiova, fata de acesta a fost luata masura preventiva de obligarii de a nu parasi localitatea Targu-Jiu fara incuviintarea organelor judiciare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ninel Potirca trimis judecata, #Ninel Potarca trimis judecata, #Ninel Potirca spalare bani , #coruptie
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Fost candidat la presedintia Romaniei, trimis in judecata